"Za zdaj se stavka nadaljuje, pričakujemo pa, glede na to, da je v sredo ponovno sklicana pogajalska skupina z vlado, da bomo prišli kakšen korak bliže," je zatrdil Uroševič. Foto: BoBo
Gorenak in policisti nič bližje dogovoru

Po ponedeljkovem naročilu Vinka Gorenaka je policija začela odpovedovati pogodbe obema policijskima sindikatoma, s katerima se je danes sestal minister.

O konkretnih varčevalnih predlogih z ministrom za notranje zadeve Vinkom Gorenakom niso govorili, saj minister, kot pravi Radivoj Uroševič iz Policijskega sindikata Slovenije, nima mandata za pogajanja o varčevalnih ukrepih, ki jih predlaga vlada. Kljub temu meni, da je bil sestanek koristen.

"Sindikata nista napovedala stavke državljanom, ampak vladi"
"Predstavili smo mu naša stališča in naš pogled na vso zadevo, ki se tiče napovedane stavke. Prav tako smo razčiščevali ozadja in razloge, zakaj je stavka bila napovedana, in navsezadnje ugotovili, da minister ni pristojen, da nas reši te zagate," je za MMC pojasnil Uroševič.

"Za zdaj se stavka nadaljuje, pričakujemo pa, glede na to, da je v sredo ponovno sklicana pogajalska skupina z vlado, da bomo prišli kakšen korak bliže," je zatrdil in dodal, da razmišljajo o zaostritvi stavke, če bi se to pokazalo za nujno.

Poudaril je še, da sindikata nista napovedala stavke državljanom, ampak vladi oz. njenim "nesprejemljivim" ukrepom. Celotno stavko zato poskušajo voditi tako, da ne bi z nobenim ukrepom prizadeli katerega koli državljana.

Gorenak in policisti nič bližje dogovoru