Koalicija pričakuje, da bo prestopila parlamentarni prag, povezovati pa se nameravajo predvsem s tistimi, ki so v zadnjih letih povzročili najmanj škode. Foto: BoBo
Koalicija pričakuje, da bo prestopila parlamentarni prag, povezovati pa se nameravajo predvsem s tistimi, ki so v zadnjih letih povzročili najmanj škode. Foto: BoBo

Pričakujejo, da bodo prestopili parlamentarni prag, povezovati pa se nameravajo predvsem s tistimi, ki so v zadnjih letih povzročili najmanj škode. Predstavnik koalicije Zoran Dernovšek - Raketka je dejal, da so v zadnjih 20 letih vse obstoječe politične sile naredile škodo državi, največ pa je bilo tega v zadnjih treh letih. Svoje kandidate nameravajo postaviti v vseh volilnih okrajih.

"Aktualna politika očitno ni zmožna upravljati države v korist državljanov"
Koalicijo sestavljajo Glas žensk Slovenije, Stranka slovenskega naroda, Naprej, Slovenija, Stranka enakopravnih dežel ter civilna gibanja Anti nacional socialistična aliansa, Civilno združenje za nadzor nad institucijami in Civilno združenje za pravičnost, napredek in nadzor.

Predstavnik koalicije je povedal, da aktualna politika očitno ni zmožna upravljati države v korist državljanov, kar je že večkrat dokazala. Zato so se odločili zbrati vse neparlamentarne stranke in državljanska gibanja, ki delujejo v dobro ljudi. "Združujeta nas dve stvari, domoljubje in program," je pojasnil.

Kot glavne programske prioritete je naštel ureditev sodstva in gospodarstva, kar je med seboj zelo povezano, odpravo primanjkljaja, bistveno znižanje davkov in s tem povečanje neto plač, večje število delovnih mest. "Po akcijskem načrtu bi se plače lahko podvojile v dveh letih, v tem istem času bi se tudi gospodarstvo lahko že začelo dobro pobirati, tako da bi ustvarilo okoli 60.000 novih delovnih mest ali več," je prepričan Dernovšek, ki se zaveda tudi nujnosti krčenja stroškov države.