Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

"Takšno glasovanje za vodstvo predstavlja veliko presenečenje, saj je finančni načrt skorajda identičen predlogu, ki ga je nadzorni svet že obravnaval na seji 2. decembra in takrat ni imel večjih pripomb. Tudi sedaj na sam tekst in opredelitve v njem ni bilo večjih pripomb. Razen, da v javnosti morda ne bi bila dobro sprejeta sicer nujna investicija v obnovo edinega počitniškega objekta v višini 550.000 evrov, ki pa bi se pokrila iz prihodkov oddajanja doma. Ob tem poudarjamo, da smo v skladu z zakonodajo dolžni vzdrževati svoje objekte," je v izjavi za javnost zapisal generalni direktor Radiotelevizije Slovenija Igor Kadunc.

Zaradi odločitve nekaterih svetnikov se bo tako po njegovih navedbah žal nadaljevala blokada investicij, pod vprašaj je postavljeno izvajanja programsko-produkcijskega načrta (PPN) 2021, javni zavod pa je tako pahnjen v veliko negotovost.

Prav tako je potrjeni finančni načrt pogoj za prodajo delnic, lahko se zgodi, da zaradi odločitve članov nadzornega sveta RTV SLO ob polletju zapade v likvidnostne težave, kljub denarju, ki ga ima še v delnicah, poudarja Kadunc.

Ob tem se zastavlja vprašanje, zakaj so svetniki kljub vsemu naštetemu glasovali proti sprejemu finančnega načrta in tako ogrozili poslovanje RTV Slovenija, se sprašuje.

Se je pa nadzorni svet brez pripomb seznanil s petimi notranjimi revizijami, ki niso pokazale večjih odstopanj pri poslovanju, kar kaže, da je poslovanje RTV Slovenija vse bolj urejeno, so še dodali v sporočilu za javnost.