Vodi SMC, sledita SDS in DeSUS. Foto: BoBo
Vodi SMC, sledita SDS in DeSUS. Foto: BoBo

Pri tem rahlo raste podpora SDS-u, ki je v primerjavi s prejšnjo meritvijo večja za dva odstotka in znaša 24,4 odstotka. SMC je še vedno prepričljivo v vodstvu s 34 odstotki, na tretjem mestu se je utrdil DeSUS z 11,4-odstotno podporo.

Sledi SD, ki mu je podpora zdrsnila za odstotek in bi prejel 7,7-odstotno podporo. V DZ bi se po tej napovedi uspelo prebiti še NSi-ju. Podpora tej stranki je sicer v rahlem padanju, a NSi bi imel dovolj podpore za uvrstitev v parlament, in sicer 5,7 odstotka.

ZaAB, SNS, PS, ZL, SLS
Tudi Zavezništvu Alenke Bratušek podpora rahlo pada, dobilo bi 3,2-odstotno podporo. V trendu padanja je tudi SLS, ki naj bi po zadnjih meritvah dobil 2,4 odstotka glasov. Podpora pa je na 2,9 odstotka poskočila SNS-ju, ki je tako celo na boljšem kot Združena levica z 2,5 odstotka. Pozitivna Slovenija bi prejela 2,8 odstotka glasov.

Volilna napoved je narejena po metodi "tracking poll", ki se izvaja vsak dan in napoved zajame obdobje zadnjih treh dni. Meritev prvega in drugega dne ne objavijo, ampak počakajo na tretji dan in nato naredijo presek treh zaporednih dni. Vsak naslednji dan odvzamejo prvo meritev, najstarejšo, in dodajo najnovejšo ter tako dobijo vpogled v spreminjanje števila glasov.

Mladina raziskavo opravlja v sodelovanju z agencijo Ninamedia. Vsakodnevni vzorec obsega 150 vprašanih, tridnevni pa 450.