Marko Perković Thompson je eden izmed bolj popularnih hrvaških glasbenikov. Foto: EPA
Marko Perković Thompson je eden izmed bolj popularnih hrvaških glasbenikov. Foto: EPA
Sorodna novica SD pripravil predlog interpelacije zoper ministra Hojsa, ki jo podpira večina opozicije

Na Policijski upravi Maribor informacije niso uradno potrdili, je pa to razvidno iz seznama prijavljenih javnih prireditev in shodov v Sloveniji na spletni strani e-uprave.

Kot so pojasnili na mariborski policijski upravi, policija po zakonu o organiziranosti in delu v policiji javnost obvešča o zadevah s svojega delovnega področja, če s tem ne škodi svojemu delu ali upravičenim koristim drugih. Na vprašanje, ki se nanaša na konkretno osebo, zato zaradi določil zakona o varstvu osebnih podatkov ne morejo odgovoriti.

Na Upravni enoti Maribor, kjer so leta 2017 na predlog Policijske postaje Maribor I z odločbo prepovedali za 20. maj načrtovani koncert v Festivalni dvorani Lent, z informacijo o morebitni prijavi novega datuma omenjenega koncerta ne razpolagajo.

Načelnik Srečko Đurov je v ponedeljek sicer pojasnil, da je imela upravna enota, tako kot mariborska policijska postaja, v primeru prijave novega datuma v treh dneh zvezane roke, saj je odločba notranjega ministrstva ustavila postopek izpred treh let. Organizator koncerta je imel možnost v tem roku, ki se je iztekel danes opolnoči, predlagati nov datum. Če bi to storil, niti policija niti upravna enota izvedbe dogodka ne bi mogla več preprečiti.

Sorodna novica Hojs "presenečen", da je notranje ministrstvo dovolilo koncert. SD pripravlja interpelacijo.

Ker organizator Milan Trol tega ni storil, lahko pozneje znova prijavi prireditev, a bo takrat policija lahko znova odločala o tem, ali bo šla znova v predlog prepovedi koncerta ali pa ga bo glede na že izdano odločbo dovolila.

V današnjem kratkem telefonskem sporočilu je zgolj pojasnil, da upošteva predpise in ukrepe, povezane s koronavirusom, zato datumov ne more napovedovati. Bo pa javnost o njih obvestil takoj, ko bodo to dopuščale razmere, je poročal Radio Slovenija. Ob tem je Trol za Reporter še poudaril, da so njegovi koncerti vedno bili in bodo skladni s predpisi, zato ustaške ali katerekoli druge sporne ikonografije na koncertih nikoli niso in je tudi ne bodo dovolili.