Pahor se je z vodjo evropskih socialistov Martinom Schulzem pogovarjal tako v nedeljo kot v ponedeljek. Foto: MMC RTV SLO
Pahor se je z vodjo evropskih socialistov Martinom Schulzem pogovarjal tako v nedeljo kot v ponedeljek. Foto: MMC RTV SLO

Predsednik vlade je pojasnil, da sta se z vodjo evropskih socialistov Martinom Schulzem pogovarjala tako v nedeljo kot v ponedeljek. "Strinjala sva se, da če v zelo kratkem času, v roku 24 ur, kolega Thaler ne bi utemeljeno zavrnil sumov, da mora odstopiti," je pojasnil premier Borut Pahor.


Poudaril je, da je bilo to njuno skupno stališče od prvega do zadnjega pogovora, tudi tistega, v katerem je Martina Schulza obvestil, da je Thaler dokončno odstopil. "Midva sva oba pozdravila to odločitev," je v pogovoru z dopisnico RTV Slovenija Meto Dagolič povedal Pahor. Dodal je, da s Schulzem nista samo politična zaveznika, ampak tudi dobra prijatelja.

Na vprašanje dopisnice, zakaj se je odzval šele zdaj, pa je premier odgovoril: "Mislim, da se je v imenu stranke kolega Potrč odzval še isti dan, po seji kolegija, na kateri sem bil tudi sam. Ne vidim potrebe, da bi moral prav vsako stvar komentirati osebno, zlasti če je povsem evidentno, kakšno je moje stališče."

Sunday Times še z enim imenom?
Kot je znano, je nekdanji evropski poslanec Zoran Thaler, ki je bil član evropskih socialistov, odstopil v ponedeljek, potem ko je britanski časnik Sunday Times poročal o tem, da je poleg Avstrijca Ernsta Strasserja in Romuna Adriana Severina vpleten v korupcijsko afero.

Sunday Times naj bi sicer v nedeljo razkril še enega evropskega poslanca, vpletenega v afero. Po navedbah virov pri EU-ju naj bi bil to Španec iz vrst desnosredinske Evropske ljudske stranke.