Petrovič odločitev vladne komisije izpodbija na delovnem sodišču. Foto: BoBo
Petrovič odločitev vladne komisije izpodbija na delovnem sodišču. Foto: BoBo

Poleg Petroviča so namreč izredno odpoved zaradi dogovarjanja o ustavitvi ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja dobili še štirje policisti. Vseh pet se je pritožilo na komisijo za pritožbe iz delovnega razmerja pri vladi. Ta pa je pritožbe vseh petih policistov zavrnila kot neutemeljene.

Tožba že na delovnem sodišču
Zagovornik enega izmed njih Franci Matoz je potrdil, da je komisija zavrnila pritožbo tudi njegovega klienta. To se je po njegovih besedah zgodilo že pred več kot mesecem in pol. Zato so že vložili tožbo na delovno sodišče, prva obravnava pa bo že konec avgusta.

S tožbo po besedah Matoza zahtevajo razveljavitev sklepa o izredni odpovedi delovnega razmerja, zaposlitev nazaj na delovno mesto ter izplačilo plač in dodatkov za nazaj.

Odškodninski zahtevek
To namerava s tožbo zahtevati tudi Petrovič, ki poleg tega napoveduje še zahtevek za odškodnino. Povedal je še, da ga tožilstvo o kazenskem postopku, ki naj bi bil sprožen zaradi omenjenega dogovarjanja, še ni obvestilo, po njegovih informacijah pa naj bi tožilstvo postopek zoper enega izmed policistov že ustavilo.

Pet policistov je namreč aprila dobilo izredno odpoved, ker naj bi se dogovarjali o tem, kako bodo ustavili ministra Koprivnikarja. To se je nato tudi dejansko zgodilo novembra lani, ko se je Koprivnikar vračal s koncerta svoje rockskupine v Škofji Loki.

Izredno odpuščeni so se lahko pritožili na komisijo za pritožbe iz delovnega razmerja pri vladi, ker je ta njihove pritožbe zavrnila, pa se lahko obrnejo še na delovno in socialno sodišče.