Prihodnji teden bi lahko že dosegli neko obliko dogovora. Foto: BoBo
Prihodnji teden bi lahko že dosegli neko obliko dogovora. Foto: BoBo

Z notranjo ministrico Vesno Györkös Žnidar sta se v petek sestala na delovnem posvetu, kjer mu je ministrica zagotovila, "da se približujejo tisti točki, ko bo jasno, kakšne so končne pozicije", je pojasnil. Zato pričakuje, da bodo z dialogom sklenili ustrezen sporazum.

Vlada je po njegovem mnenju v pogajanjih vseskozi konstruktivna, a sindikati še zmeraj spodbujajo stavko. Že zdaj so jim namreč ponudili največ, kar so lahko, ne da bi prizadeli javne finance in rušili druge sisteme. Zdaj se pogovarjajo le še o nekaterih podrobnostih in zato upa, da bo mogoče najti skupen jezik.

Na vprašanje, ali po pet mesecev trajajoči stavki še zaupa notranji ministrici, je poudaril, da policija dobro deluje, celo odlično: "Če pogledamo, kako smo obvladali migrantsko krizo, ki je bila eden največjih izzivov v naši zgodovini, ne vidim kakršnega koli razloga, da bi ugotavljal odgovornost za delo ministrice."

Petrovič: Prezgodaj govoriti o sprejemljivem predlogu
Predsednik Sindikata policistov Slovenije (SPS) Zoran Petrovič pa je že poudaril, da je še absolutno prezgodaj, da bi predlog vlade, ki so ga prejeli danes zjutraj, lahko označil za sprejemljiv. Opazili so že namreč nekaj pomanjkljivosti.

Cerar ima zato zanj "očitno težave z razumevanjem, kaj je to razumen dogovor". Razumen dogovor je namreč to, da se vsa vprašanja rešujejo sistemsko in celovito, je poudaril. Ne morejo namreč pristati na predlog, ki bi povzročil nove anomalije.