Foto: Slovenska vojska
Foto: Slovenska vojska

Slavnostni govornik, načelnik Generalštaba Slovenske vojske, generalmajor Robert Glavaš, je Škerbincu podelil zlato plaketo Slovenske vojske in se mu zahvalil za delo v preteklih dveh letih in pol, so v sporočilu za javnost zapisali v SV.

Glavaš je ocenil, da je Škerbinc eden najsposobnejših častnikov – generalov SV, v nadaljevanju kariere pa bi mu rad zaželel nekoliko mirnejše in manj stresno delo, vendar bodo njegove izkušnje, delovna etika in sposobnosti kmalu dobrodošle pri novih izzivih in projektih. Škerbinc bo odslej opravljal dolžnost pomočnika načelnika generalštaba SV.

Škerbinc se je ob primopredaji zahvalil pripadnikom sil Slovenske vojske za njihovo predano delo, odrekanja in visoko strokovnost. Po njegovih besedah so samo na tem temeljili "vsi uspehi in zmage zadnjega obdobja".

Glavaš je v nadaljevanju poudaril izkušenost in sposobnosti Urbanča, ki ga po njegovih besedah odlikuje dobro poznavanje mednarodnega vojaškega okolja, kar bo dobrodošlo, saj je pred nami "obdobje večje vpetosti vojske v širši kontekst mednarodne vojaške arhitekture".

Prepričan je, da bodo pripadniki poveljstva sil v Urbanču prepoznali zanesljivega, preudarnega in potrpežljivega voditelja. "Izzivov tudi vnaprej ne bo primanjkovalo," je dejal Glavaš.

Urbanč je v svoji vojaški karieri opravljal več poveljniških in štabnih dolžnosti doma in v tujini. Pred seboj, kot je dejal, vidi izjemne posameznike in kolektiv, ki je nastal kot posledica obremenjenosti in trdega dela.

Zato želi nadaljevati pot, "ki jo je kolektiv vklesal v teren v času njegovega predhodnika". "V središče te poti bom postavil človeka, pripadnico in pripadnika Slovenske vojske. Želim, da vsak od nas dela tisto, kar zna in želi, motivirano, predano in disciplinirano v okviru svojih nalog in skupnega poslanstva," so njegove besede še navedli v sporočilu za javnost.