Janez Janša ni
Janez Janša ni "skoparil" s kritikami na račun vlade. Foto: MMC RTV SLO
Bulmastif
Kot meni Janša, se poskuša zadevo z bulmastifi pomesti pod preprogo. Foto: MMC RTV SLO
Janša: Razrešitev Brezigarjeve bi bila kaplja čez rob

Janša je bil med drugim kritičen do tega, da vlada še ni obravnavala tretjega svežnja protikriznih ukrepov, ki jih je pripravil SDS-ov strokovni svet, poslanska skupina stranke pa ga je nato tudi vložila v parlamentarni postopek.

Kot še meni Janša, vlada ni sprejela ključnih zakonov, ki bi gospodarstvu pomagali "izplavati" iz težkih likvidnostnih težav. Pri tem ima v načrtu dokapitalizacijo državne banke, ki naj bi po nekaterih informacijah obravnavala podaljševanje posojil za projekte, ki ne bodo prispevali k odpiranju večjega števila delovnih mest. Prav tako je kreditirana gradnja ljubljanskega stadiona, kjer so delavcem očitno kršene človekove pravice, je še navedel.

"Prijatelj naj odstopi"
Janša je komentiral tudi nekatere druge aktualne teme. Glede Srečka Prijatelja je dejal, da bi bilo koristneje, če bi kot poslanec odstopil, saj bi se tako tudi lažje branil. O vpletenosti Roberta Časarja v to zadevo pa je dejal, da mu je Časar na zadnjem sestanku strokovnega sveta SDS-a dejal, da so obtožbe lažne, to pa naj bi bilo dokazano tudi v sodnem postopku. Stranka bo počakala, da se ti postopki končajo, in šele potem sprejemala stališča, je dejal Janša.

Po njegovih besedah bo vsekakor nastal velik škandal, če se bo izkazalo, da je slovenska policija registrirala tajnega policijskega sodelavca za delo v eni izmed poslanskih skupin opozicije.

"Pozivi za zborovanje pred parlamentom že krožijo"
O javnih nastopih direktorja policije Janka Gorška je Janša dejal, da so ti vedno bolj tragikomični in potrjujejo sum, da se skuša zadevo Baričevič pomesti pod preprogo. To je po njegovih besedah tudi eden izmed razlogov za pobudo po razrešitvi generalne državne tožilke Barbare Brezigar, a kot opozarja, lahko, če bo razrešitev predlagana, sledi odziv v javnosti. Naokoli naj bi namreč že krožili pozivi posameznikov, pa tudi nekaterih organizacij civilne družbe o zborovanju pred parlamentom.

Janša meni, da gre pri tem za očiten interes koalicije, da bi obvladovala vse organe preiskav in pregona. Zlasti naj bi to poskušala "najmanjša strančica v vladni koaliciji, ki si želi neposredno obvladati vse represivne resorje in institucije".

Janša se je dotaknil tudi jesenskih lokalnih volitev in pojasnil, da je izvršilni odbor stranke za zdaj podelil predhodno soglasje za kandidaturo v 118 slovenskih občinah, med njimi pa še ni Ljubljane.

Janša: Razrešitev Brezigarjeve bi bila kaplja čez rob