Alenka Koren Gomboc. Foto: BoBo
Alenka Koren Gomboc. Foto: BoBo

Tedanjemu delodajalcu, banki SKB, je predložila ponarejeno spričevalo, kar je javno ves čas zanikala. Kazni se je izognila z nakazilom v korist javnega zavoda, tožilstvo pa je postopek zaključilo, poroča POP TV.

Na tožilstvu v Slovenj Gradcu so za POP TV uradno potrdili informacije, da so zoper poslanko SDS-a pravnomočno zaključili kazenski postopek zaradi ponarejanja listin. Vzrok za kazenski postopek je bila predložitev ponarejenega spričevala v SKB-ju. Na tožilstvu so za televizijo povedali, da je bil v tej zadevi izveden odložen kazenski pregon. Pri kaznivem dejanju premoženjska škoda ni bila ugotovljena, Koren Gombočevi pa so zato naložili, da nakaže 1.000 evrov v korist oddelka za interno medicino Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Poslanka je denar nakazala, zato je bil v skladu z zakonskimi določili izdan sklep, da se kazenska ovadba zavrže, je poročal POP TV.

Iz stranke SDS pa so sporočili, da o ponarejenem spričevalu in pravnomočno končanih kazenskih zadevah Koren Gombočeve niso bili obveščeni, je še poročala televizija. Koren Gobmočeva je povedala, da tudi sama do ugotovitev tožilstva ni vedela, da ni opravljala šolanja, za katerega je delodajalcu prinesla listino. Na vprašanje o tem, ali bi zaradi ugotovitev morala po svojem mnenju odstopiti, je odgovorila, da ni vedela, da je bila listina ponarejena, da je bilo z njo kaj narobe. "Zato tudi ne vem, zakaj bi bilo zdaj kaj narobe," je povedala.

Televizija je poročala tudi, da zoper poslanko na tožilstvu vodijo še en predkazenski postopek. Ali gre v tem primeru za novo ponarejanje listin - sporno spreminjanje posojil -, pa zaradi tajnosti postopka niso ne zanikali ne potrdili.