Simona Dimic je dejala, da je ime podjetja, ki je obnavljalo njeno hišo, njena zasebna stvar. Foto: Kabinet predsednika vlade
Simona Dimic je dejala, da je ime podjetja, ki je obnavljalo njeno hišo, njena zasebna stvar. Foto: Kabinet predsednika vlade
Dimičeva pokazala pogodbo
Kdo laže – delavci ali Dimičeva?

Komisija za preprečevanje korupcije je na lastno pobudo in na podlagi drugih podatkov začela več postopkov preučitve domnevnih nepravilnosti v povezavi z Dimičevo. Ta s postopki ni seznanjena.

Komisija je "več postopkov preučitve domnevnih nepravilnosti v povezavi z vodjo kabineta predsednika vlade" začela tudi na "podlagi podatkov, pridobljenih od oseb, ki ne želijo razkriti svoje identitete", so za MMC še pojasnili na komisiji.

Nad Dimičevo 'visi' sum korupcije?
Zagotavljajo, da bo zadeva zaradi resnosti navedb obravnavana prioritetno, več informacij pa "v interesu uspešne izvedbe postopka oziroma nadzora ne morejo javno razkriti," kot tudi ne "vsebine posamezne prijave oziroma postopkov v zvezi z njo, dokler je prijava še predmet reševanja".

Pogodbo, ki jo je Simona Dimic posredovala medijem, si lahko ogledate tukaj.

Dimičeva le pokazala pogodbo
Simona Dimic
je v odzivu na informacijo o začetku postopkov na protikorupcijski komisiji pojasnila le, da se komisija nanjo ni obrnila, je pa sama "na razpolago za vsa pojasnila, če jih bodo potrebovali". Poleg tega je Dimičeva "ostro zanikala vse navedbe, ki so bile podane v Dnevniku RTV SLO" in posredovala tudi sklenjeno pogodbo za dela pri obnovi hiše Pod brezami 7, ki še vedno potekajo. Glede na pogodbo je delo opravilo gradbeno podjetje GP Keras d. o. o. iz Ljubljane.

Vegradov Medved o vsej zadevi ne ve ničesar
Nekdanji prvi mož Vegrada Boris Medved pa je za MMC dejal, da so "Celovški dvori že bili zgrajeni, ko je bil direktor". To je očitno neka stara zgodba, če je sploh kakšna zgodba, je o obnovi hiše Simone Dimic, dejal nekdanji prvi mož Vegrada.
Medved je na stolčku predsednika uprave Vegrada za kratek čas (do stečaja družbe) zamenjal Hildo Tovšak. Za MMC je še dejal, da smo ga na domnevno vpletenost Vegrada v obnavljanje hiše Simone Dimic, sicer vodje kabineta predsednika vlade, prvi opozorili mi, saj sam o tem ni slišal ničesar.

Dimičeva zanikala, da hišo obnavlja Vegrad, delavci trdijo drugače
Simona Dimic je v oddaji Pogledi Slovenije nedavno razkrila, da ji je NLB odobril 350 tisoč evrov posojila za obnovo hiše v Murglah. Domnevno sporno naj bi bilo to, da gradbišče ni bilo označeno in da je ime podjetja, ki je dela izvajalo, neznano, saj ga Dimičeva ni želela razkriti.

Na neposredno vprašanje, ali ji je hišo obnavljal Vegrad, je vodja Pahorjevega kabineta odgovorila z "ne", a so jo na laž v ponedeljek postavili Vegradovi delavci. Za TV Slovenija so namreč izjavili, da so njeno hišo obnavljali "z lastnimi rokami" in materialom, ki so ga vozili z gradbišča, kjer zdaj stojijo Celovški dvori.

Dimičeva pokazala pogodbo
Kdo laže – delavci ali Dimičeva?