Knovs se je sešel za zaprtimi vrati. Foto: Državni zbor
Knovs se je sešel za zaprtimi vrati. Foto: Državni zbor

Medresorska delovna skupina za terorizem je ugotovila, da gre po zadnjih dogodkih za srednjo (tretjo) stopnjo ogroženosti na petstopenjski lestvici, je za TV Slovenija poročal novinar Rok Šuligoj. S to oceno ogroženosti ob morebitnih protiizraelskih protestih v Sloveniji se je na seji seznanila komisija DZ-ja za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs).

Seje so se udeležili direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Joško Kadivnik, generalni direktor policije Senad Jušić in pomočnik direktorja uprave kriminalistične policije, ki so med razpravo podali pojasnila ter odgovarjali na vprašanja članov komisije, ki ji predseduje Janez Žakelj (NSi).

Slovenija pa ni osamljen primer – zaradi stopnjevanja napetosti na Bližnjem vzhodu je na drugo najvišjo stopnjo teroristične ogroženosti dvignila tudi sosednja Avstrija.

Za četrtek ob 17. uri je sicer napovedan shod v podporo Palestini na ljubljanskem Trgu republike.

Zaradi nekaterih navedb na družbenih omrežjih, da je shod namenjen izkazovanju podpore oboroženi organizaciji Hamas in antisemitizmu, so organizatorji iz Gibanja za pravice Palestincev v ponedeljek prek Facebooka sporočili, da želijo tovrstne navedbe jasno zanikati. "Kot smo že zapisali na vabilu za shod, vsaka človeška žrtev je preveč, ne glede na to, ali je palestinska ali izraelska. Smo proti stopnjevanju nasilja in novim žrtvam, svoje nasprotovanje nasilju pa želimo javno izraziti na shodu," so dodali.