Stanovanja iz razpisa so v Borovnici, na Jesenicah, v Mariboru, Kranju, Vipavi, Šmarju pri Jelšah, Ribnici, Lenartu, Sveti Ani, Radencih, Kočevju, Murski Soboti, Črnomlju, Slovenj Gradcu, Šmartnem pri Litiji, Brežicah in Ljubljani, so danes sporočili z ministrstva za solidarnostno prihodnost.

Ogledi stanovanj niso predvideni, izbor najemnikov pa bo predvidoma 28. marca prihodnje leto, je objavljeno na spletni strani sklada. Velikost stanovanj se giblje med 25 in 94 kvadratnimi metri, višina najemnine pa med 158 in 719 evri.

Kot so poudarili na ministrstvu, so z dokapitalizacijo stanovanjskega sklada omogočili znižanje višine najemnin v soseski Dolgi most. "Zaradi zagotovljenih javnih sredstev so najemnine za 50 kvadratnih metrov veliko stanovanje v soseski nižje za okoli 100 evrov mesečno. Stanovanja v soseski so zaradi dokapitalizacije sklada dostopnejša širšemu krogu prebivalcev," so navedli v sporočilu za javnost.

Ob tem so na ministrstvu napovedali, da bodo nadaljevali politiko večanja dostopnosti javnih stanovanj in krepitvijo njihove gradnje, zato bodo tudi v prihodnjem letu dokapitalizirali stanovanjski sklad z dodatnimi sredstvi.