Bojan Starman pravi, da je DL pripravljen sodleovati z levimi in desnimi. Foto: BoBo
Bojan Starman pravi, da je DL pripravljen sodleovati z levimi in desnimi. Foto: BoBo

Starman je povedal, da v stranki še niso oblikovali dokončne kandidatne liste, zagotovo pa se bodo za ponoven vstop v DZ potegovali vsi zdajšnji poslanci DL-ja. Po njegovih besedah so pripravljeni sodelovati "tako z levimi kot desnimi", le da želijo delati v dobro državljanov.

Glavno sporočilo strankine kampanje, za katero nameravajo porabiti 30.000 evrov, bo, da je DL pripravljen in sposoben potegniti državo iz krize, je dejal Starman, ki je bil kritičen do dela vseh dosedanjih vlad, saj se nobena izmed njih ni ukvarjala s ključnim vprašanjem, kako izboljšati standard državljanov.

Med programskimi cilji DL-ja na gospodarskem področju je Starman izpostavil znižanje davkov na plače, povečanje fleksibilnosti delovne sile in odpravo birokratskih ovir. Opozoril je tudi na problematiko stečajnih postopkov. Po njegovih besedah stečaj ne sme biti smrt podjetja, ampak začetek njegove prenove.

Največja škoda po Starmanovih besedah nastaja zaradi odhajanja mladih in sposobnih ljudi v tujino ter nezmožnosti pritegniti tuji kapital v državo. Slovenija mora za to nujno povečati konkurenčnost svojega gospodarstva, zmanjšati javni dolg in spodbuditi odpiranje novih delovnih mest.

Omenil tudi negativne posledice izčrpavanja države preko državnih podjetij: "V tej naši državi je treba zamašiti luknje, skozi katere nam odteka kri".