Poslanka PS-ja se je, kot je zapisala,
Poslanka PS-ja se je, kot je zapisala, "kljub aroganci in podcenjevanju" Janeza Šušteršiča, z njim pripravljena sestati. Foto: MMC RTV SLO
S pogajanji nad referendume

Po sestanku je Janez Šušteršič dejal, da so opredelili šest spornih točk v zakonu o državnem holdingu, ki jih bodo v prihodnjih tednih poskušali uskladitvi. Odprta so vprašanja "glede lastništva nadzora in transparentnosti". Po oceni Šušteršiča bi lahko pri nekaterih vprašanjih hitro sklenili dogovor, pri drugih pa nekoliko težje.

Podobno je bila po sestanku zadovoljna tudi poslanka PS-ja Alenka Bratušek in predsednik državnega zbora Gregor Virant, ki meni, da obstajajo povsem realne možnosti za dosego dogovora.

Pred sestankom, besedni dvoboj
Pri tem je zanimivo, da sta si še v dopoldanskih urah Šušteršič in Bratuškova v medijih izmenjala več očitkov o izmikanju sestanku. Alenka Bratušek je sprva dejala, da minister sploh ni potrdil sestanka in da se glede na njegove "arogantne izjave sprašuje, ali si on tega sestanka sploh želi".

Na drugi strani pa je Šušteršič dejal, da v Pozitivni Sloveniji zavlačujejo, hkrati pa ga niso pravočasno obvestili o njihovih zahtevah. Kot je dejal, se je na vsakem sestanku s PS-jem o fiskalnem pravilu pojavila kakšna zahteva, ki je nikoli prej ni bilo. "Tako se ne da, dobiš občutek, da se nekdo pogovarja samo zato, da bi zadeve vlekel," je dodal minister.

Referendumsko zahtevo za zakon o Slovenskem državnem holdingu je vložila skupina 30 poslancev, večinoma iz PS-ja. Prvak PS-ja Zoran Janković je pred kratkim poudaril, da so se pripravljeni pogovarjati o umiku, če pride na pobudo vladne strani do sestanka

S pogajanji nad referendume