Svojci Bojana Kajtne napovedujejo, da bodo pri iskanju pravice in zadoščenja izkoristili vsa pravna sredstva. Foto: RTV SLO
Svojci Bojana Kajtne napovedujejo, da bodo pri iskanju pravice in zadoščenja izkoristili vsa pravna sredstva. Foto: RTV SLO
Po pravico na sodišče

Brat pokojnega, Miran Kajtna, je izjave dežurne ekipe v noči, ko je umrl njegov brat, označil za neresnične, za vodstvo bolnišnice pa je dejal, da se kljub prevzemu odgovornosti spreneveda. Pet prič v čakalnici je dogodek opisalo nekoliko drugače kot vodstvo bolnišnice, zatrjujejo svojci, in dodajajo, da nadzor v treh tednih ni ugotovil ničesar, kar ni bilo znano že takoj po usodnem dogodku. "Nerazumljivo ravnanje in napake zdravstvenega osebja priznavajo, ampak kljub temu ne omenjajo krivca in ne izvedejo pomembnejših sankcij," zatrjuje Miran Kajtna.

"Celjska bolnišnica je potrebovala tri tedne, da nam je v ponedeljek povedala tisto, kar smo mi vedeli že prvi dan. Odgovorni v bolnišnici iščejo le fine besede, nič jasnega nam niso povedali, razen tega, da je krivda na njihovi strani. To je sprenevedanje," je še pojasnil.

"Kompletna preiskava temelji na izjavi dežurne sestre, ki mu je odprla vrata, in višjega zdravstvenega tehnika, s katerim sta se potem v ambulanti pogovarjala. To je za mene absurd," pravi drugi Bojanov brat, Boris Kajtna.

Svojci bodo počakali še na izsledke kriminalistične preiskave, nato pa želijo pravico in zadoščenje poiskati na sodišču.

Strokovna direktorica bolnišnice v Celju Frančiška Škrabl Močnik je v ponedeljek dejala, da je Kajtna umrl zaradi nepravilnega ravnanja osebja in spleta administrativnih okoliščin. Umrl je med potjo v zdravstveni dom, kamor ga je po napotnico napotila medicinska sestra. Pozneje so ga oživljali, a zaman.

Po pravico na sodišče