Fišer je svet pozval, naj se ne vda političnim pritiskom. Foto: BoBo
Fišer je svet pozval, naj se ne vda političnim pritiskom. Foto: BoBo
O Fišerjevi koruptivnosti bo svet razpravljal v petek

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je v sredi aprila objavljenem poročilu o nadzoru nad imenovanjem Škrleca ugotovila, da sta Fišer in tedanji pravosodni minister Aleš Zalar s kršenjem zakonodaje pri imenovanju na mesto generalnega sekretarja vrhovnega državnega tožilstva Škrlecu omogočila nepremoženjsko korist in tako ravnala koruptivno.

Zalar in Fišer sta zoper ugotovitve vložila tožbo na upravno sodišče. Zalar je do končne odločitve predlagal tudi začasen umik poročila s spletne strani KPK-ja, pri čemer mu je sodišče ugodilo.

Zaradi ugotovitev KPK-ja je pravosodni minister Goran Klemenčič od predsednice državnotožilskega sveta Alenke Mežan zahteval pripravo poročila o kršitvah, ki naj bi jih storil Fišer, pa tudi, da se svet do kršitev opredeli. Hkrati sta Klemenčič in premier Miro Cerar svet pozvala, naj to stori čim prej.

Klemenčič je v nedavnem nastopu za TV Slovenija dejal, da bo, če bo državnotožilski svet Fišerja podprl, na mestu razmislek o spremembi zakona. Fišer pa je medtem svet v torek pozval, naj o njegovih ravnanjih "kljub političnim pritiskom opravi poglobljeno razpravo in razmislek".

V petek bo o Fišerjevih ravnanjih v omenjenem primeru na zahtevo SDS-a in NSi-ja na izredni seji razpravljal tudi državni zbor.

O Fišerjevi koruptivnosti bo svet razpravljal v petek