Zidar je napovedal, da bo državo tožil zaradi aretacij v prejšnjem letu. Foto: MMC RTV SLO
Zidar je napovedal, da bo državo tožil zaradi aretacij v prejšnjem letu. Foto: MMC RTV SLO

Policija ju je lani junija sumila storitve težjih kaznivih dejanj gospodarskega kriminala. Penko naj bi zlorabljal tožilski položaj, da bi si pridobil protipravne premoženjske koristi, k temu pa naj bi ga napeljal Zidar. Direktor gradbenega podjetja je bil sicer osumljen še storitve več drugih kaznivih dejanj s področja gospodarskega kriminala.

Nekdanji državni tožilec Penko je nato povedal, da se je med svojim dopustom nekajkrat srečal z Zidarjem, saj naj bi po koncu tožilske funkcije postal njegov odvetnik in naj bi ga zastopal v zadevi Fiesa, v kateri je Zidar osumljen zlorabe položaja, saj naj bi z nakupom nepremičnine na naši obali SCT oškodoval za 122 tisoč evrov. Penku, ki je bil takrat še vedno tožilec, je Zidar izročil kopije kazenske ovadbe in zahteve za preiskavo, zato so kriminalisti priprli tudi njega.

Tožilstvo se o ovadbi še ni odločilo
Po letu dni razpleta zgodbe še ni. Iz skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala so za Radio Slovenija sporočili le, da glede kazenske ovadbe tožilska odločitev še ni sprejeta, zadeva Fiesa pa je še vedno v fazi preiskave.

Penko vložil ovadbe, Zidar bo tožil
Penko je zaradi policijskih postopkov ob aretaciji vložil več kazenskih ovadb, odvetnik Zidarja Aleksander Čeferin pa je po poročanju Pop TV-ja napovedal tožbo proti državi, ki "bo šla v milijone evrov".

Po njegovih besedah je namreč sodelovanje družbe SCT na javnih razpisih zaradi aretacij močno oteženo, škodo, ki so jo utrpeli na ta račun, pa še ugotavljajo.