Novi stadion naj bi bil končan do leta 2010. Foto: MMC RTV SLO
Novi stadion naj bi bil končan do leta 2010. Foto: MMC RTV SLO
Dva prazna stadiona?
Stožice: Postavljen temelj za trgovski center

Predstavniki družb Grep in Delta Real Estate iz Beograda so namreč že podpisali prodajno pogodbo za trgovski center v sklopu športnega parka v Stožicah. Skladno z določili predpogodbe je Delta Real Estate ustanovila tudi hčerinsko družbo Delta Immobilia.

Pogodbo so na prostoru, kjer bo stal športni park, podpisali direktorja Grepa Uroš Ogrin in Zlatko Sraka, v imenu družbe Delta Immobilia pa njen generalni direktor Dejan Racić, sicer tudi generalni direktor Delte Real Estate. Kot je ob tem poudaril ljubljanski župan Zoran Janković, bo Ljubljana z novim kompleksom pridobila vrednost.

Srbi uresničujejo svoje želje
Racić je ob tej priložnosti povedal, da je prihod na slovenski trg za Delto izjmnega pomena: "Slovenija je za nas leta in leta predstavljala velik izziv in ponosni smo, da zdaj uresničujemo svoje želje."

Na drugi strani je Ogrin zatrdil, da je projekt z Delto dobil partnerja, ki bo doprinesel k raznovrstnosti ponudbe. Poleg tega naj bi parterstvo z Delto pomenilo tudi širjenje imena športnega parka onkraj meja.

Nakupovalna meka na 200.000 kvadratnih metrih
Kot je na svoji spletni strani 11. junija navedla Delta Real Estate, bo prostor, namenjen za trgovski center, skupaj z garažnimi in parkirnimi prostori meril 200.000 kvadratnih metrov. Od tega bo 66.000 kvadratnih metrov danih v najem.

Za primerjavo, iz Spara so nam sporočili, da celotna površina Sparovih trgovin v Sloveniji znaša okoli 115.000 kvadratnih metrov, kar sicer nameravajo kmalu nadgraditi z megamarketom Interspar v Novi Gorici. Celotna površina Mercatorjevih trgovin pa znaša okoli 380.000 kvadratnih metrov. Odgovor Tuša v zvezi s tem še pričakujemo.

250 trgovin za ljubitelje nakupovanja
Kot omenjeno, bo Delta v gradnjo centra vložila 242,5 milijona evrov. Večji del površin bo zasedlo od 200 do 250 trgovin, preostanek pa parkirni prostori in drugo. V ceno je všteta izvedba del do vključno četrte gradbene stopnje, torej brez končnih del v lokalih.

Poleg Delte se je Grep pred tem dogovarjal s sedmimi trgovci, tudi z Mercatorjem in Tušem, v finalni izbor pa sta prišla Supernova in Delta.

Družba Grep, ki je bila ustanovljena posebej za realizacijo projekta Športni park Stožice, je predpogodbo z Delta Real Estatom, ki je del Delta Holdinga, lastnika Miroslava Miškovića, podpisala 11. junija, ko je ljubljanski župan že napovedal "meko za obiskovalce".

Dva prazna stadiona?
Stožice: Postavljen temelj za trgovski center