Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Vodstvo RTV Slovenija je namreč vlado kot ustanoviteljico zaradi slabega finančnega položaja pozvalo k zagotovitvi sredstev za opravljanje javne službe.

Sorodna novica Svet RTV Slovenija bo novembra sklical izredno sejo o slabem finančnem položaju zavoda

Po sestanku predsednika vlade Roberta Goloba in predsednika uprave RTV Slovenija Zvezdana Martića o težkem finančnem položaju RTV Slovenija sredi oktobra je vodstvo RTV Slovenija vladi posredovalo celovito poročilo o poslovanju zavoda. Ker vlada zagotavlja primerno financiranje javne službe, bosta ministrstvi preverili možnosti dodatnega financiranja.

Z vlade so ob tem sporočili še, da spoštujejo institucionalno avtonomijo in uredniško neodvisnost RTV Slovenija in na noben način ne posegajo v program RTV Slovenija.

Svet RTV Slovenija je sicer na seji v sredo odločil, da bodo novembra sklicali izredno sejo o slabem finančnem položaju zavoda in nanjo povabili najvišje predstavnike ustanovitelja.

Prihodki zavoda naj bi prihodnje leto glede na finančna izhodišča za finančni načrt za leto 2024 znašali 139 milijonov evrov, vendar pod pogojem, da bo odgovor vlade na prošnjo zavoda za več sredstev pozitiven.