Trenutna podpora vladi je skorajda izenačena z najnižjo podporo vladi Mira Cerarja, ki jo je ta imela po odstopu. Neopredeljenih je 7,1 odstotka vprašanih.

Foto: BoBo
Foto: BoBo

Med strankami ima največ podpore SDS. Če bi bile volitve danes, bi SDS obkrožilo 18,2 odstotka volivcev. Sledi stranka SD z desetimi odstotki, LMŠ z devetimi, za Levico pa bi glasovalo 8,4 odstotka vprašanih. Zgornji del lestvice zaključuje stranka NSi s 4,5-odstotno podporo.

Stranka SAB bi dobila 2,7 odstotka glasov, DeSUS bi obkrožilo 2,5 odstotka vprašanih, Zelene 1,8 odstotka in Pirate 1,5 odstotka. SMC pa ima manj kot odstotek podpore, kaže anketa.

Največ je še vedno neopredeljenih. 20,4 odstotka anketiranih ne ve, katero stranko bi obkrožili na volitvah. Vsak deseti ne bi izbral nobene obstoječe politične opcije. 1,7 odstotka vprašanih ni želelo odgovoriti.

Najbolj priljubljen Poklukar, Ljudmila Novak prehitela Pahorja

Med politiki je najbolj priljubljen minister za zdravje Janez Poklukar. Sledi mu evropska poslanka Ljudmila Novak, ki je prehitela predsednika republike Boruta Pahorja, ki je na tretjem mestu. Četrti je predsednik državnega zbora Igor Zorčič, za njim je predsednica SD-ja Tanja Fajon, ki ji sledi zunanji minister Anže Logar.

Javnomnenjsko raziskavo je za POP TV opravila agencija Mediana na vzorcu 711 anketirancev.