Foto: BoBo/Tina Kosec
Foto: BoBo/Tina Kosec

Stroligo je bil izbran med osmimi kandidati, ki so ustrezali razpisnim pogojem.

Po navedbah nadzornega sveta družbe ima Stroligo izkušnje na področju strateških planiranj, poslovnih pogajanj, organizacij, reorganizacij ter optimizacij delovnih procesov, pa tudi na področjih korporativnega upravljanja in oblikovanja ustreznih politik poslovanja.

Do junija letos je bil Stroligo član uprave SID – Prve kreditne zavarovalnice. Pred tem je kot predsednik uprave vodil Merkur Zavarovalnico, bil član nadzornega sveta družbe Merkur Osiguranje BiH, član nadzornega sveta družbe Moja naložba, član sveta Slovenskega zavarovalnega združenja. Delal je tudi v Zavarovalnici Triglav, bil član uprave zavarovalnice Concordia, pokojninska zavarovalnica, poslovno pot pa je začel na Upravi za notranje zadeve Ljubljana.

Afera ob imenovanju

Uradni list je novega direktorja dobil po odmevni aferi – generalni sekretar LMŠ-ja Brane Kralj naj bi politično pritiskal na prvo nadzornico Uradnega lista Ireno Prijović, da bi ta za direktorja podjetja imenovala nekdanjega evropskega poslanca Igorja Šoltesa. Dogodek so pod drobnogled med drugim vzeli Slovenski državni holding, Komisija za preprečevanje korupcije in policija. Šoltes je kandidaturo za delovno mesto umaknil, češ da "ne želi sodelovati v političnih igrah", Kralj pa ne bo več generalni sekretar LMŠ-ja.