Prihodnji generalni direktor RTV-ja bo skladno z novim zakonom med drugim prek javnega razpisa imenoval direktorja radia in direktorja televizije. Foto: RTV SLO
Prihodnji generalni direktor RTV-ja bo skladno z novim zakonom med drugim prek javnega razpisa imenoval direktorja radia in direktorja televizije. Foto: RTV SLO
Aleks Štakul
Na razpis se je prijavil tudi Aleks Štakul, zdajšnji v.d. generalnega direktorja RTV Slovenija. Foto: RTV SLO

V javnost so 15. februarja sporočili le imena štirih kandidatov, in sicer so to nekdanji pomočnik generalnega direktorja Igor Kadunc, novinar POP TV-ja Vladimir Vodušek, nekdanji direktor STA-ja Tadej Labernik in nekdanji okrajni sodnik in vodja pravne službe na RTV-ju Dragan Trivič.

Poleg naštetih se bodo za mesto generalnega direktorja RTV-ja potegovali magister ekonomije Boris Remškar, nekdanji direktor Slovenskih železnic Marjan Rekar, direktor družbe Avto Celje Anton Guzej ter zdajšnji vršilec dolžnosti generalnega direktorja RTV-ja Aleks Štakul.

O kandidatih 28. februarja
Razpisna komisija, ki jo sestavljajo predsednik Hubert Požarnik ter člana Mito Trefalt in Spomenka Hribar, je ugotovila, da vsi kandidati izpolnjujejo pogoje. O kandidatih bo programski svet razpravljal 28. februarja. O izbiri bodo kandidati obveščeni 30 dni po koncu razpisa.

Kdo bo zastopal zaposlene?
Delovno in socialno sodišče pa je zaradi nepravilnosti glede volilne pravice in imenikov razveljavilo volitve treh članov zaposlenih na RTV-ju v novi programski svet. Zoper odločitev sodišča je v treh dneh mogoča pritožba na višje delovno in socialno sodišče, je še poročal Radio Slovenija. Zaposlene na RTV Slovenija v programskem svetu zastopajo Tatjana Pirc, Tom Zalaznik in Nataša Bolčina Žgavec.