Poraja se vprašanje, kako zadržati najboljše strokovnjake. Foto: RTV SLO
Poraja se vprašanje, kako zadržati najboljše strokovnjake. Foto: RTV SLO
Aleksandra Markovič
Odhod devetih zdravnikov za Markovičevo ne pomeni večje težave. Foto: RTV SLO

Omenjeni zdravniki, med katerimi je tudi nekdanja direktorica psihiatrične bolnišnice Marga Kocmur, bodo odšli med bolje plačane zasebnike. Vsi naj bi svoje delo opravljali kot koncesionarji.

Zoran Arnež, ki je delal kot plastični kirurg v KC-ju, bo prostore za delo najel kar v KC-ju samem.

Še brez vpliva na kakovost zdravljenja
O dodelitvi koncesije se mora odločiti minister za zdravje Andrej Bručan, najkasneje do junija. Bručan pravi, da jo bo dodelil, le če se bo s tem strinjalo vodstvo ustanov. Bručan še pravi, da številka devet še ne pomeni velikega vpliva na kakovost v Kliničnem centru, vseeno pa pravi, da bi lahko večja številka, ki pa je ne more določiti, pomenila težavo.

Ni novih prošenj za odhod
Strokovna direktorica KC-ja Aleksandra Markovič je v pogovoru za TV Slovenija dejala, da na mizi trenutno nima nobene prošnje za odhod med koncesionarje. Soglasje sicer dajo vsakemu po predhodnem pogovoru s predstojnikom. Glede padca kakovosti dela ima podobno mnenje kot minister Bručan, saj pravi, da tam dela 1.164 zdravnikov in da odhod devetih ne pomeni večje težave.

Plače niso v domeni Kliničnega centra
V KC-ju se po besedah Markovičeve trudijo izboljšati organizacijo dela, na plače in na nagrajevanje strokovnjakov pa ne morejo vplivati, saj so plače določene.