Okrožno sodišče bo zaprosilo finsko sodišče za zaslišanje Björkqvista. Foto: MMC RTV SLO
Okrožno sodišče bo zaprosilo finsko sodišče za zaslišanje Björkqvista. Foto: MMC RTV SLO

Odvetnica Zidar Klemenčič je po današnji obravnavi na ljubljanskem okrožnem sodišču dejala, da je predsednik SDS-a Janez Janša na zaslišanju pojasnil, da trditve, ki jih je v časniku Delo zapisal novinar Dejan Karba, in sicer, da je po podatkih finskih preiskovalcev denar ob sklepanju posla s patriami stekel v SDS, niso resnične.

Karba se sklicuje na Björkqvista
Karba je na zaslišanju povedal, da mu je to povedal finski kriminalist Kaj Erik Björkqvist, je povedala Zidar Klemenčičeva in dodala: "Ker je Björkqvist to zanikal, bo zdaj sodišče zaslišalo Björkqvista na Finskem".

Odvetnica še ne ve, kdaj bo to zaslišanje, ker mora ljubljansko okrožno sodišče prevesti zaprosilo za zaslišanje na Finskem. "Björkqvista bo zaslišal finski sodnik v finščini, na podlagi vprašanj slovenskega sodišča. Stranke lahko postavimo vprašanja in se tudi lahko udeležimo zaslišanja," je pojasnila.

Naslednji narok v Ljubljani 6. januarja
Naslednji narok na ljubljanskem okrožnem sodišču bo 6. januarja naslednje leto, na njem pa naj bi zaslišali nekdanjega glavnega tajnika SDS-a Dušana Strnada in še enega novinarja Dela, je še povedala Nina Zidar Klemenčič.

Spomnimo. SDS od Dela zahteva 300.000 evrov in javno opravičilo, ker je Karba novembra lani v enem izmed svojih člankov zapisal, da je po podatkih finskih preiskovalcev denar ob sklepanju posla s patriami stekel v SDS.