Zagovornik Zlatke Kanič je napovedal pritožbo. Foto:
Zagovornik Zlatke Kanič je napovedal pritožbo. Foto:

Njen zagovornik Boštjan Penko je napovedal, da se bo ponovno pritožil na odločitev zbornice, saj da je "sedanja odločba pravno povsem zmotna".

Po Penkovem mnenju je neutemeljen sam postopek proti Kaničevi pred zbornico. Poudaril je namreč, da je bil postopek zoper Kaničevo pred zbornico enkrat že pravnomočno končan. Takrat je mariborska pediatrinja prejela opomin, ki je bil javno objavljen, naloženo ji je bilo še dodatno izobraževanje, ki ga je Kaničeva že opravila.

"Takšna ponavljanja ne služijo ničemur, le obujanju spomina na tragični dogodek, ki bi moral biti že zdavnaj puščen v miru," meni Penko. Poleg tega zbornica po njegovem mnenju ne bi smela sprejeti strožje odločitve od tiste, ki je bila sprejeta v prvem postopku. Takrat so nameravali Kaničevi odvzeti licenco za dva meseca, je odločbo ministrstvo za zdravje kot drugostopenjski organ razveljavilo in zadevo vrnilo zbornici v ponovno odločanje.

Poleg tega bodo ugovarjali tudi zaradi zastaranja postopka, ker so od dogodka minila že več kot štiri leta, s čimer zadeva po njegovih besedah zastara.