Omić bo spet oblekel zeleni dres. Foto: www.alesfevzer.com
Omić bo spet oblekel zeleni dres. Foto: www.alesfevzer.com

Nazadnje je bil član Olimpije med letoma 2021 in 2023, v tej sezoni pa je igral na Kitajskem in v Franciji, kjer je za Metropolitans 92 v povprečju dosegal 15,6 točke, 10,1 skoka in 2,6 podaje na tekmo. Z indeksom 21,4 je bil tako najučinkovitejši košarkar francoskega državnega prvenstva.

Sorodna novica Ko se je ponudila priložnost za uresničitev sanj, Matković ni veliko razmišljal

Ilievski: Verjamem, da se bo boril za vsako žogo
Po odhodu Karla Matkovića smo pod obema obročema iskali nekoga, ki nam lahko v kratkem času priskoči na pomoč in ki hkrati pozna okolje. Rešitev smo našli v Alenu, ki nam bo lahko v veliko pomoč, ne le v zaključku sezone v regionalni ligi, temveč tudi v slovenskem pokalnem tekmovanju in državnem prvenstvu. Alen ima ogromno izkušenj, verjamemo pa, da se bo v dresu Cedevite Olimpije vedno boril za vsako žogo, in na ta način pomagal ekipi do novih uspehov,” je ob podpisu pogodbe z Alenom Omićem povedal športni direktor Vlado Ilievski.

Čeprav se vračam v Cedevito Olimpijo, imam občutek, kot da nikoli nisem resnično odšel. Imam družino, ženo in otroka, ki so z menoj izven igrišča, in imam drugo družino, Zmajevo družino, ki jo predstavlja Cedevita Olimpija. Komaj čakam, da se pridružim soigralcem na treningih in tekmah. Verjamem, da bomo dali vse od sebe, da v slovenskih tekmovanjih in v regionalni ligi dosežemo cilje, ki so bili zastavljeni pred začetkom sezone,” pa je povedal Alen Omić.