Magnus Riiber. Foto: EPA
Magnus Riiber. Foto: EPA

Gašper Brecl je v petek, ko so kombinatorci tekmovali na petkilometrski tekaški preizkušnji, zasedel 28. mesto, kar so bile njegove prve točke na tekmah najvišje ravni.

V Ruki je Brecl edini slovenski predstavnik, tokrat pa je desetkilometrsko preizkušnjo dobro začel in slabše končal. Po skoku, dolgem 129 metrov, je bil 14., za vodilnim Japoncem Rjotojem Jamamotom je imel 1:56 minute zaostanka.

A v tekaškem delu je slovenski kombinatorec izgubljal, prvi krog je končal na 21. mestu, drugega na 24. mestu, v zadnji krog je vstopil na 27. mestu. Nazadnje je tekmo končal na 34. mestu s 3:25,4 minute zaostanka za zmagovalcem.

Na prvo mesto se je s tretjega po skoku prebil Magnus Riiber, ki je na ta način slavil jubilejno 50. posamično zmago v karieri, ima pa še sedem zmag v ekipni konkurenci. Na drugem mestu je končal zmagovalec petkove tekme Nemec Julian Schmid (+ 10,4), ki je bil po skakalnem delu šele osmi, stopničke pa je ujel še Norvežan Jens Luraas Oftebro (+ 12,4). Ta je za devet desetink ugnal vodilnega po skoku Jamamota, ki je tako končal na četrtem mestu.

V nedeljo bo v Ruki na sporedu še zadnja tekma uvodnega trojčka na severu Finske.