Košarkarice Cinkarne Celja ohranjajo primat tako v slovenskem kot regionalnem prostoru. Foto: www.alesfevzer.com
Košarkarice Cinkarne Celja ohranjajo primat tako v slovenskem kot regionalnem prostoru. Foto: www.alesfevzer.com

To je že njihov 13. zaporedni naslov, nazadnje so ostale brez lovorike leta 2011, ko je bila boljša Kranjska Gora. Od takrat so v finalu vselej igrale proti Triglavu in vse serije dobile s 3:0.

Cinkarna Celje je tretje leto zapored osvojila lovorike v državnem prvenstvu, slovenskem pokalu in Jadranski ligi. Edini poraz v sezoni jim je v Ligi Waba prizadejala Budućnost.

Najboljša igralka finala je bila 28-letna Brazilka Thayna Silva, ki je imela na treh tekmah povprečni statistični indeks 24,3.

Ob koncu sezone je bila prva strelka prvenstva Mojca Jelenc (Cinkarna Celje), najboljša pri podajah in ukradenih žogah Blaža Čeh (Cinkarna Celje), po blokadah Niyah Becker (Cinkarna Celje) in v skokih Alexandra Perez (Domžale).

Celjanke v izjemni sezoni osvojile vse, kar se je dalo
20. naslov za Celjanke

IZJAVE

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje: "Čestitke igralkam, strokovnemu štabu, upravnemu odboru kluba in navijačem Florijanom za izjemno uspešno sezono. V čast mi je bilo trenirati te izjemne in nadarjene košarkarice."

Mojca Jelenc, najboljša strelka državnega prvenstva: "Tudi to zadnjo tekmo smo odigrale tako, kot smo se dogovorile. Predvsem ekipno in zbrano. Ponosna sem na celotno ekipo, strokovni štab, zahvalila pa bi se tudi zvestim navijačem Florijanom, ki so nas glasno spodbujali."

Robert Matevžič, trener Triglava: "Čestitke Celju za zasluženo zmago, hkrati pa čestitke tudi mojim igralkam, ki so se kljub omejenemu igralskemu kadru borile in trudile do konca. Cinkarna je trenutno za nas premočna."

Lara Kozina Bubnič, kapetanka Triglava: "Za nami je naporna sezona, ki so jo zaznamovale poškodbe, bolezni in menjava trenerja. Čeprav smo finalno serijo gladko izgubile, bi celotno sezono ocenila kot uspešno."

Košarkarice Celja prepričljivo do naslova državnih prvakinj

1. SKL (Ž)
KONČNICA, finale

Tretja tekma:
CINKARNA CELJE – Triglav (3:0)
68:50 (17:7, 16:14, 27:19, 8:10)
Bartelme 17, Becker 15, Silva 11, Jelenc in Čeh po 10; Vrečer 19, Šarić 10, Burgar in Bubnič po 9.