Max Mosley prebiva v Monaku. Foto: EPA
Max Mosley prebiva v Monaku. Foto: EPA
Mark Webber
Mark Webber ne skriva nestrinjanja z Mosleyjevim početjem. Foto: EPA

Čeprav se je 68-letnik izogibal pogledom in boksom pred nedeljsko veliko nagrado Monaka, je po besedah predstavnika "opravljal vsakdanje posle". Mosley se je v svoji pisarni srečal na sestanku z vodjima Ferrarija Stefanom Domenicalijem in Renaulta Flaviem Briatorejem.

Nadomeščal ga bo Piccinini
Fia (Mednarodna avtomobilistična zveza) je že sporočila, da Britanec ne bo udeležen v nobenih uradnih dolžnostih okoli dirke. Tako bo podpredsednik Marco Piccinini zastopal zvezo na gala večerji in podelitvi nagrad.

Webber: Je dovolj velik in dovolj star
Avstralec Mark Webber, eden redkih dirkačev, ki je Mosleyja pozval k odstopu, se medtem ne ukvarja s tem, ali se bo Mosley pojavil v boksih ali ne: "Je dovolj velik in dovolj star, da sprejema odločitve. In kar bo storil ta konec tedna, pač bo. Bomo videli, kaj se bo zgodilo, in bomo videli, kaj se bo zgodilo 3. junija."

Mosley opozarja na komercialne pritiske
V začetku prihodnjega meseca bo Fia glasovala o zaupnici Mosleyju, ki je prejšnji teden pisal članom in jih pozval, naj ga pustijo v stolčku do prihodnjega oktobra. Mosley opozarja, da je pred njimi velik izziv zaradi komercialnih pritiskov, ki želijo nadzorovati ta avtomobilistični šport.

Bernie: Morali se bomo braniti
To je še posebej razhudilo Bernija Ecclestona, ki vodi podjetje s komercialnimi pravicami za formulo 1: "Resnično upam, da to ni napoved vojne. Če je bilo to mišljeno v sporočilu, potem se bomo morali braniti."

Ž. K.