Felipe Massa in Kimi Räikkönen bosta tudi v prihodnji sezoni dirkala za rdere iz Maranella. Foto: Reuters
Felipe Massa in Kimi Räikkönen bosta tudi v prihodnji sezoni dirkala za rdere iz Maranella. Foto: Reuters

V zadnjem času so se pojavile govorice, da naj bi se moštvu v prihodnji sezoni pridružil nekdanji svetovni prvak Fernando Alonso. "Bil sem zelo razočaran, ko sem videl velikega šampiona, kot je Alonso, kako mu v Valencii na VN Evrope ni uspelo priti med najboljših deset," je dejal Di Montezemolo o dirkaču Renaulta, ki je v Valencii končal dirko že v prvem krogu.

Luca podprl Kimija
Raikkönen, ki je na tretjem mestu v svetovnem prvenstvu za vodilnim Britancem Lewisom Hamiltonom (McLaren-Mercedes), ki ima 70 točk, in Masso (64 točk), naj ne bi bil v krizi. "Vse te kritike, ki letijo na Kimija, me spominjajo na čase, ko je Filippo Inzaghi še igral za Juventus. Če se na treh tekmah zapored ni vpisal med strelce, so že vsi govorili o krizi. To je neumnost."

Umrl nekdanji svetovni prvak Phil Hill
Nekdanji svetovni prvak v formuli ena Phil Hill je umrl v 82. letu starosti. Leta 1961 je osvojil naslov svetovnega prvaka in s tem postal prvi Američan, ki mu je to uspelo. Po dolgem boju s parkinsonovo boleznijo je umrl doma v Kaliforniji.

Slavil je na treh dirkah formule ena. Do naslova je prišel po tragični nesreči moštvenega kolega pri Ferrariju in tekmeca za naslov, Nemca Wolfganga von Tripsa, ki je umrl na dirki za VN Italije, v kateri je življenje izgubilo tudi 13 gledalcev.

C. R.