38-letni Lewis Hamilton želi podaljšati pogodbo z Mercedesom. Foto: EPA
38-letni Lewis Hamilton želi podaljšati pogodbo z Mercedesom. Foto: EPA

Pred dnevi je svet formule ena razburkala nepreverjena informacija o tem, da naj bi Ferrari Britancu ponudil veliko vsoto za selitev iz Mercedesa v ekipo iz Maranella. Večina je to sicer označila za špekulacije, prav takšno besedo pa je danes uporabil tudi nekdanji svetovni prvak.

"Ko se pogajaš za pogodbo, so vedno prisotne špekulacije, in če sam ne povem drugače, je to natančno to," je dejal Hamilton.

Dodal je, da tokrat prvič v karieri ni sam sodeloval pri pogajanjih za novo pogodbo z Mercedesom in direktorjem ekipe Totom Wolffom. "Imam odlično ekipo, ki na tem področju dela zame. Daleč od oči javnosti sodelujejo s Totom in smo tik pred tem, da sklenemo novo pogodbo," je dejal Hamilton. Trenutna pogodba z nemško ekipo se mu bo iztekla konec leta.

Namige je zanikal tudi vodja Ferraija Frederic Vasseur. "Dobro veste, da je v tem obdobju leta polno govoric. Vsak teden boste slišali drugo zgodbo. Ne ponujamo dela Lewisu Hamiltonu in nismo mu poslali ponudbe. Nismo se pogovarjali, verjamem pa, da bi bila vsaka ekipa v karavani vesela Lewisa v svojih vrstah."