Dustin Brown je 12. junija lani dvignil Stanleyjev pokal. Foto: Reuters
Dustin Brown je 12. junija lani dvignil Stanleyjev pokal. Foto: Reuters

Nismo bili zgrajeni, da bi samo enkrat osvojili Stanleyjev pokal.

Dustin Brown o Kraljih

28-letni Brown, ki je bil zelo zaslužen za naslov v letu 2012, je imel pogodbo le še do konca prihodnje sezone. Prejel bo 47 milijonov ameriških dolarjev. Američan celotno kariero igra za Los Angeles, lani je postal prvi igralec v zgodovini kluba, ki je dvignil Stanleyjev pokal. Na 641 tekmah Lige NHL je dosegel 388 točk (181 golov in 207 podaj).

Jedro moštva bo še dolgo skupaj
Kingsi gradijo na dolgi rok. Anže Kopitar ima sklenjeno pogodbo do leta 2016, Jeff Carter do leta 2022, Drew Doughty do leta 2019, vratar Jonathan Quick do leta 2023, Mike Richards do leta 2020 in Slava Voynov do leta 2019.

"Nismo bili zgrajeni, da bi samo enkrat osvojili Stanleyjev pokal," je po podpisu pogdbe, za katero se je z generalnim menedžerjem Deanom Lombardijem pogajal kar sam brez menedžerja. "Presekala sva z običajnimi pogajalskimi taktikami, saj nisem imel menedžerja. Mislim, da če bi ga imel, bi se še zdaj pogajali."

"Naredil je to, kar se pričakuje od kapetana. Razume, da se ne gre za to, da dobi čim več kolikor more, temveč se gre za pošteno pogodbo, po kateri lahko reče: razlog, da ostajam tu, je, da zmagam," je svojega kapetana hvalil Lombardi, ki je v 7 letih delovanja kot prvi mož kluba povsem prerodil Kralje, s katerimi je lani osvojil tudi prvi Stanleyjev pokal v 45-letni zgodovini.

Vrnitev Roba Blaka med Kralje
Sočasno so pri zdaj že nekdanjih prvakih tudi uradno potrdili, da bo novi pomočnik generalnega menedžerja nekdanji izvrstni branilec Rob Blake, ki je večino uspešne kariere odigral za Los Angelesa, a se je zaradi dveh svojih izsiljenih odhodov zameril lepemu delu najbolj zvestih navijačev, ki so bodrili Kralje pred uspehi zadnjih let.

Novo zajetnejšo pogodbo je v četrtek sklenil tudi mladi center Colorada Matt Duchene, ki je z Avalanchom podaljšal za pet let v skupni vrednosti 30 milijonov dolarjev.

Nismo bili zgrajeni, da bi samo enkrat osvojili Stanleyjev pokal.

Dustin Brown o Kraljih