Anže Kopitar je v Podmežakli nagovoril zbrano množico navdušenih hokejskih navijačev. Foto: Simon Maljevac
Anže Kopitar je v Podmežakli nagovoril zbrano množico navdušenih hokejskih navijačev. Foto: Simon Maljevac
Anže Kopitar je dan začel z zajtrkom iz Stanleyjevega pokala. Obrok šampionov je okusil tudi njegov pes. Foto: Twitter
Stanleyjev pokal na ogled v Podmežakli

anleyjev pokal, ki ga je zvezdnik Los Angelesa osvojil s Kralji, je popoldne postavil na ogled na Jesenicah.

Tradicija prvakov Lige NHL veleva, da ima pokal simbolično v lasti vsak hokejist za 24 ur. V nedeljo je prišel na vrsto Hrušičan. Pred dvema letoma je prestižna lovorika po prvem naslovu Los Angelesa že bila v Sloveniji. Takrat se je Kopitar odločil za predstavitev na domači Hrušici.

Na prizorišču je bil tudi MMC-jev novinar Toni Gruden (@duledoz). Spremljate ga lahko na Twitterju.


"Danes zjutraj smo jedli tradicionalen zajtrk, kar ste verjetno že videli na medmrežju, tako da ni več skrivnost. Nato me je z letališča Lesce pilot s helikopterjem odpeljal na Golico, ki je velik simbol po svetu kot 'komad' z Avseniki. Bil je poseben občutek iti na Golico, sicer smo pristali pri koči, ker je bilo megleno, a je bilo vseeno super. Potem pa s pletnjo na otok na Bledu. Bilo je 'fajn', imeli smo se super,"
je dan s pokalom opisal najboljši slovenski hokejist.

"Razlika je v tem, da vem, kaj pričakovati. Tudi za Luko, ki je tole organiziral, je bilo vse lažje, ker je vedel, kakšna so pravila. V tem smislu je bilo nekoliko lažje, kar se tiče ledu, pa je bilo bistveno težje. Občutki so super, ne glede na to, ali smo ga osvojili lažje ali težje, ali je bilo več podaljškov ... Super, takšnih občutkov ne moreš opisati," je Kopitar primerjal letošnje slavje s prvim izpred dveh let.
V Slovenijo je Stanleyjev pokal prišel iz Slovaške, kjer ga je v Trenčinu gostil Marian Gaborik. Tokrat se je "Stanko" ustavil nekaj kilometrov stran v prenovljeni jeseniški dvorani. Podmežakla že dolgo ni bila tako polna - na tribunah se je zbralo vsaj kakšnih 3.000 navijačev - kot na današnje popoldne. Kopitar je pokal v sprva zatemnjeno dvorano in skozi špalir, ki so ga pripravili najmlajši slovenski hokejisti, prinesel okrog 16. ure, potem ko je ves dan izkoristil za zasebno druženje z njim.
Za konec pestrega športnega dneva v Podmežakli bodo lahko najbolj vztrajni na velikem zaslonu spremljali še finale svetovnega prvenstva v nogometu.

Stanleyjev pokal na ogled v Podmežakli