Vincent Lecavalier je bil pred 9 leti med ključnimi možmi Tampa Bayja pri osvojitvi Stanleyjevega pokala. Foto: EPA
Vincent Lecavalier je bil pred 9 leti med ključnimi možmi Tampa Bayja pri osvojitvi Stanleyjevega pokala. Foto: EPA
Crosby, Malkin, Letang, Pittsburgh
Trio glavnih Pingvinov Crosby - Malkin - Letang je zdaj podpisan vse do leta 2022! Foto: Reuters

33-letni hokejist iz Quebeca bo za naslednjih pet let pri Flyersih prejel 22,5 milijona ameriških dolarjev oz. 4,5 milijona na leto. Ob tem ne gre pozabiti, da bo "Vinny" dobil tudi 2/3 predčasno prekinjene pogodbe s Strelami oz. 32,667 milijona v naslednjih 14 letih!

Za Lecavalierja se je potegovallo pol Lige NHL, a je Philadelphia na koncu premagala tudi mikavni ponudbi Dallasa in Montreala. Lecavalier je za Tampo odigral 14 sezon, na naboru 1998 pa so ga izbrali kot št. 1. Bil je vodilni strelec ekipe s 383 goli in hokejist z največ odigranimi tekmami (1.037). Z njegovo pomočjo je Tampa leta 2004 osvojila edini Stanleyjev pokal. Lecavalier je v sezoni 2006/07 prejel tudi nagrado Rocket Richard kot vodilni strelec lige z 52 goli.

Pingvini zadržali prvega branilca
Izredno dejaven ostaja Pittsburgh, ki je podaljšal pogodbo s svojim prvim branilcem Krisom Letangom, ki velja za enega elitnih napadalno usmerjenih branilcev lige in je bil letos finalist lovorike Norris. 26-letnik iz Montreala se je s Pingvini dogovoril za največ osemletno podaljšanje sodelovanja v vrednosti 58 milijonov dolarjev (povprečno 7,25 mio. na leto). Letang mora odigrati še eno sezono po stari pogodbi, po kateri prejema 3,5 mio. na leto.

Hkrati so Pensi še za 4 leta podpisali s Pascalom Dupuisom, stalnim krilnim partnerjem Sidneyja Crosbyja, pri čemer je letos 34-letnik iz Lavala na 48 tekmah zabil kar 20 golov. Dupuis bo v naslednjih 4 sezonah prejel 15 milijonov dolarjev.

Nov del v sagi o (ne)selitvi Kojotov
V Phoenixu je potekala ključna seja mestnega sveta v Glendalu, kjer se je odločalo, ali bodo Kojoti ostali v Arizoni ali pa se bodo štiri leta po bankrotu le preselili iz puščave. Na koncu so svetniki s 4:3 odločili, da bo mesto še naprej prispevalo 15 milijonov dolarjev, s čimer je odprta pot, da Liga NHL končno proda klub novim investitorjem, ki naj bi se obvezali, da bodo Kojoti še 5 let ostali v predmestju Phoenixa. A z novimi lastniki bo vseeno prišlo do ene vidne spremembe - moštvo se bo preimenovalo v Arizona Coyotes.