Christian Kasastul in soigralci so dobili že dve odločilni tekmi. Foto: SŽ Olimpija/Domen Jančič
Christian Kasastul in soigralci so dobili že dve odločilni tekmi. Foto: SŽ Olimpija/Domen Jančič

SŽ Olimpija je nastope končala v kvalifikacijah za končnico, ko je izgubila na odločilni tretji tekmi v 75. minuti v Brunicu.

Vodilne ekipe v ligi so si lahko izbirale tekmece v četrtfinalu, Pustertal si je takrat izbrala drugouvrščena ekipa rednega dela Fehervar, a je na koncu po sedmih tekmah napredoval kvalifikant. Ekipi sta se po dogovoru pomerili v seriji 2-2-1-1-1 zaradi dolgih potovanj. Madžari so povedli z 2:0 in s 3:2 v zmagah, a na gostovanju jim ni uspelo dobiti nobene tekme.

Na sedmi tekmi si je v razprodani dvorani Gaborja Ocskaya Pustertal priigral odločilno prednosti v drugi tretjini. Zachary Sill je po pol ure igre zadel ob prednosti igralca več, nato pa je bil v 35. minuti natančen še Jason Akeson. Madžari se po zaostanku z 1:3 niso več pobrali, končni izid je v 51. minuti postavil Christian Kasastul.

Vorarlberg zelo namučil Celovčane
To je bila edina uspešna nižjepostavljena ekipa v četrtfinalu. Celovčani, prvi po rednem delu, so si izbrali drugega kvalifikanta Vorarlberg. Izgubili so prvo tekmo na domačem ledu z 0:2, a nato dobili vse tri tekme v Feldkirchu in napredovali s 4:2 v zmagah.

Salzburg, tretji iz rednega dela, je s 4:1 v zmagah odpravil Linz. V zadnji seriji sta po izbiranju preostalih ekip ostala četrta ekipa rednega dela Bolzano ter Beljak, Južni Tirolci so v seriji zmagali s 4:1.

Polfinale na štiri zmage se bo začel v torek. KAC bo gostil Pustertal, Salzburg pa se bo v ponovitvi lanskega finala srečal z Bolzanom.


Četrtfinale, sedma tekma:
Fehervar – PUSTERTAL 3:4
1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
2815; Leavens 21.; Morley 18., Sill 31., Akeson 35., Kasastul 51.

Končane serije:
Vorarlberg – KAC CELOVEC 2:4

SALZBURG – Linz 4:1

BOLZANO – Beljak 4:1

Igrali so na štiri zmage.