"Triglavan" Luka Kalan se po petih letih vrača k Olimpiji, s katero je že igrel v predhodnici IceHL-a. Foto: www.alesfevzer.com

Pri Triglavu Kranj vzgojeni center zadnji dve leti uspešno igra na Poljskem za Unio Oswiecim (25 golov in 42 podaj za 67 točk na 94 tekmah). Poleti se bo zdaj 27-letni hokejist vrnil v domovino, kjer je v obdobju 2016–2019 igral za Jesenice (kar 111 točk na 117 tekmah Alpske lige), v sezonah 2014/15 in 2015/16 pa tudi že za Olimpijo.

Z Olimpijo že igral v Eblu
Pri tem je z Ljubljančani igral tudi v Ligi Ebel in na 85 tekmah prispeval 4 gole in 6 podaj. Kot mladinec se je Kalan sicer tri leta kalil pri akademiji RB Salzburga, eno sezono pa tudi pri Mori na Švedskem.

Kot reprezentant Slovenije je Kalan na svetovnih prvenstvih debitiral na SP-ju 2019 z dvema podajama na 5 tekmah, v uspešnih olimpijskih predkvalifikacijah na Jesenicah pa je na 3 tekmah prispeval gol in 2 podaji.

Se po Kalanu vrača tudi Koblar?
Na Poljskem poročajo, da vrste Unie Oswiecim zapušča tudi drugi Slovenec in nekdanji zmaj Gregor Koblar, pri čemer dodajajo, da je možna tudi njegova vrnitev v slovensko prestolnico, ki je v preteklih letih že preigral štiri sezone za Olimpijo. Levokrilni napadalec, sicer hokejsko vzgojen na Jesenicah in Salzburug, je blestel zlasti v sezoni 2018/19, ko je na 55 tekmah v Alpski ligi dosegel 24 golov in prispeval 29 podaj.

Robert Sabolič se vrača v Nemčijo, kjer je spomladi leta 2014 z Ingolstadtom postal državni prvak. A tokrat bo oblekel dres Krefelda. Foto: www.alesfevzer.com
Robert Sabolič se vrača v Nemčijo, kjer je spomladi leta 2014 z Ingolstadtom postal državni prvak. A tokrat bo oblekel dres Krefelda. Foto: www.alesfevzer.com

Sabolič po 7 letih znova v Nemčiji
S prelomom aprila in maja se sicer tradicionalno odpira evropska hokejska tržnica. V petek je nemški prvoligaš Krefeld Pinguine objavil, da je podpisal enoletno pogodbo s slovenskim udarnim napadalcem Robertom Saboličem. Zdaj 32-letni levokrilni napadalec je v letošnji sezoni igral v elitni švedski ligi SHL, kjer je za Osarskahmn na 18 tekmah dosegel gol in prispeval 6 podaj.

V preteklih letih je Sablja blestel v najmočnejši evropski ligi KHL, v Nemčiji pa je že igral za Ingolstadt, pri katerem je bil eden izmed junakov šampionskega pohoda v sezoni 2013/14.

Drugi Pingvini želijo zadržati slovenski trio
Nemška hokejska liga DEL je postala dom najbolje razpoloženih slovenskih hokejistov, pri čemer izstopa Fischtown Pinguins s trojko Urbas - Verlič - Jeglič. Omenjeni trije Slovenci so bili v minuli sezoni najučinkovitejši Pingvini, ki so po rednem delu zasedli kar 2. mesto, a nato hitro izpadli v četrtfinalu. Žiga Jeglič (12+23/37) ima veljavno pogodbo za prihodnjo sezono, v četrtek pa so pri Fishtownu namignili, da imta tako Jan Urbas (13+22/28) kot Miha Verlič (14+17/38) na mizi ponujeno podaljšanje sodelovanja.