Žiga Jeglič se vrača med rise. Foto: EPA
Žiga Jeglič se vrača med rise. Foto: EPA

V ekipo se po odsluženi kazni zaradi pozitivnega dopinškega testa na olimpijskih igrah vrača Žiga Jeglič, Jan pa ne bo mogel računati na kapetana Jana Muršaka. Manjkali bodo še nekateri drugi igralci, ki so Slovenijo zastopali na prejšnjih tekmovanjih, in pa seveda najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar.

Reprezentanti se bodo na Bledu zbrali v ponedeljek popoldne, po dveh dnevih treningov jih v četrtek čaka tekma proti Madžarski, v petek bo nato njihov tekmec Italija, v soboto pa še Belorusija.

Zadnji reprezentančni zbor članske ekipe v tej sezoni je predviden v začetku aprila, ki ga bodo naši hokejisti zaključili z nastopom na svetovnem prvenstvu divizije I-A v Kazahstanu.

Vratarji: Luka Gračnar (Innsbruck), Gašper Krošelj (Mlada Boleslav), Matija Pintarič (Rouen);

Branilci: Blaž Gregorc (Vitkovice), Sabahudin Kovačević (Mlada Boleslav), Miha Logar (Strasbourg), Aleksandar Magovac (Grenoble), Matic Podlipnik (Karlovy Vary), Jurij Repe (Herning), Maks Selan (Milano Rossoblu), Miha Štebih (Dukla Jihlava);

Napadalci: Tadej Čimžar (Sij Acroni Jesenice), Andrej Hebar (UTE), Žiga Jeglič (Slovan Bratislava), Luka Kalan (Sij Acroni Jesenice), Gregor Koblar (ŠZ Olimpija), Ken Ograjenšek (Graz99er), Žiga Pance (Jegesmedvek), David Rodman (Sij Acroni Jesenice), Robert Sabolič (Torpedo Nižnji Novgorod), Nik Simšič (Medveščak), Rok Tičar (Köln), Jan Urbas (Fischtown), Miha Verlič (Fischtown), Miha Zajc (SŽ Olimpija).