Žan Us je blestel v aprilskem finalu državnega prvenstva. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Us je blestel v aprilskem finalu državnega prvenstva. Foto: www.alesfevzer.com
Bojan Zajc
Bojan Zajc je pred pol leta prevzel mesto glavnega trenerja po odhodu Fabiana Dahlema. Foto: www.alesfevzer.com

Železarji, ki bodo naslednjo soboto začeli Alpsko ligo, so na prvi pripravljalni tekmi izgubili proti drugi ekipi KAC-a z 1:2. Ugnali so madžarski Ujpest (4:1) in dvakrat Neumarkt Riwega (6:4 in 7:1).

Nik Zupančič je rise popeljal na olimpijske igre v Južno Korejo, na Jesenicah pa se radi spominjajo zadnje sezone, ko je bil glavni trener. Pred letom in pol so železarji v finalu državnega prvenstva ugnali Olimpijo s 3:1 v zmagah.
Aprila letos so bili s 3:2 v zmagah boljši zeleno-beli. Odločilni zadetek na peti tekmi je dosegel Jure Sotlar, ki je prestopil na Jesenice. V prvem napadu igra z Ericom Pancetom in Natom Di Casmirrom.

Sotlar: Na derbiju prej zmanjka igralnega časa kot volje do igre
V petek in tudi naslednji torek v Tivoliju bo še posebej motiviran. "Derbije sem spremljal, že odkar sem začel igrati hokej. Najprej sem kot otrok to spremljal s tribun in se navduševal nad potezami igralcev, zdaj pa se je derbi prenesel tudi name. To je posebna tekma, posebno vzdušje, posebna motivacija. Vse je drugače, čeprav se morda komu zdi le kot še ena od tekem. Na tem derbiju ti motivacije ne more zmanjkati in prej zmanjka igralnega časa kot volje do igre. Priprave na tekmo so enake kot na vsako, vendar ko stopiš na led, se zaveš, da je to nekaj večjega," je za spletno stran Jesenic pojasnil priljubljeni Sole.

"Najprej se bom na tekmo moral pripraviti psihično, enako kot sem to delal, ko sem igral proti Jesenicam. Sem športnik in želim zmagovati. Proti Olimpiji nimam nobene zamere, hokej pa je moja služba, sem pač profesionalni hokejist. Zato vem, kaj moram storiti. Igrati najbolje kot znam, če bo priložnost tudi zadeti in uživati v igri. Spoštujem oba kluba, ampak zdaj igram za Jesenice in navijači Jesenic pričakujejo zmago. Pred sezono sem si želel, da bi odšel na bolje, v razmere, ki bi mi bolj ustrezale, zagotavljale napredek moje kariere, in to mi je uspelo. Želim si, da bi šlo tako še naprej," je še dodal Sotlar.

Ljubljančani so prav tako uspešni na pripravljalnih tekmah. Ujpest so ugnali s 6:1, Zell am See s 4:0, MAC s 3:2 po podaljšku, Landshut s 6:0, Cortina pa s 5:1. V odlični formi je Adis Alagić, ki je na preizkušnji. V Ligi Ebel je pred tem igral v Beljaku. Vratar Jeff Frazee se je izkazal in bi lahko nadomestil Olivierja Roya, ki je blestel v lanski sezoni.

Naslednji petek v Tivoli prihajajo Beljačani v uvodnem krogu Lige Ebel.