Steph Curry je skupaj z Warriorsi krojil razplet Lige NBA v zadnjih petih letih in pri tem trikrat postal prvak. Foto: Reuters
Steph Curry je skupaj z Warriorsi krojil razplet Lige NBA v zadnjih petih letih in pri tem trikrat postal prvak. Foto: Reuters

"Pričakujem, da se bom vrnil. Ne vem pa kdaj. Po napovedih naj bi se to zgodilo v začetku pomladi. Odvisno je od rehabilitacije. V življenju nisem imel še ničesar zlomljenega oziroma nisem imel nobene tako hude poškodbe," je dejal Steph Curry, ki se je poškodoval na tekmi proti Phoenixu 31. oktobra.

Pomlad se bo začela 20. marca, na ta dan pa Bojevniki gostujejo pri Detroitu. Po tem dnevu je pred Golden Statom še 13 tekem rednega dela. O končnici prvaki Lige NBA 2018, 2017 in 2015 zaenkrat ne morejo razmišljati, saj so na 10 tekmah te sezone zmagali le dvakrat.

"Upam, da ne bom izgubil cele sezone. Operacijo sem potreboval, saj bi drugače lahko prišlo do zapletov pri zdravljenju poškodbe. Zlom je bil zame hud udarec," je bil odkrit Curry, ki mu skupaj z Warriorsi grozi, da bo po 7 letih ostal brez končnice. Redni del sezone se bo v Ligi NBA končal 15. aprila 2020, potem ko bo vseh 30 klubov odigralo po 82 tekem.

Poškodbi sta oslabili vodilno ekipo Vzhoda Boston in trenutno tretjeuvrščeni Milwaukee. Foto: Reuters
Poškodbi sta oslabili vodilno ekipo Vzhoda Boston in trenutno tretjeuvrščeni Milwaukee. Foto: Reuters

Košarkar Milwaukee Bucks Khris Middleton bo zaradi poškodbe leve stegenske mišice, manjkal tri do štiri tedne. Nekoliko daljša odsotnost je pred igralcem Bostona Gordonom Haywardom, ki bo zaradi operacije po zlomu leve roke manjkal šest tednov.

Khris Middleton se je poškodoval na nedeljski tekmi Milwaukeeja proti Oklahomo. Po poročanju ameriških medijev ne gre za hujšo poškodbo. 28-letnik, v zadnji sezoni udeleženec tekme Al Star, bo manjkal na 10 do 13 tekmah svojega moštva. Pri Jelenih računajo, da se bo vrnil 9. decembra na tekmi proti Orlandu. V povprečju je na prvih 10 tekmah Middleton prispeval 18,5 točke, 5,7 skoka in 2,9 podaje.

V Bostonu upajo, da bo Hayward na parketu znova 25. decembra proti prvaku Torontu. Hayward se je poškodoval v soboto na tekmi proti San Antoniu. 29-letnik je bil na začetku sezone v izvrstni formi, imel je povprečje 20,3 točke, 7,9 skoka in 4,6 podaje.