Še nimate karte za Katovice? Litovci in Poljaki čakajo na vas. Foto: MMC RTV SLO
Še nimate karte za Katovice? Litovci in Poljaki čakajo na vas. Foto: MMC RTV SLO
Litovska prodajalca
Odgovor našega dopisnika Anžeta Blažiča iz Lodža o ceni 'litovskih' kart: Eden je prodajal dve četrtfinalni skupaj za 200 €, drugi pa štiri karte (dve 1/4-finalni, eno polfinalno in eno finalno) skupaj za 50 €! Najprej imajo visoko ceno, potem pa jo spuščajo in spuščajo ... Foto: MMC RTV SLO

Ta konec tedna pa vsak dan več ljudi razmišlja o obisku Katovic na jugu Poljske. Vstopnic je dovolj. Litovce, poljske sosede, vajene kolajn, je ob izpadu njihovih košarkarjev minilo navdušenje do opazovanja bojev za kolajne, prav tako Poljake, mi pa se teh tekem vse bolj veselimo.

Slovenci veselo barantajo
Pred dvorano Litovci in Poljaki prodajajo vstopnice za končnico v Katovicah, v paketu ali posamično, Slovenci pa se pogajajo za ceno, upajoč, da bo cifra padla na polovico. Prodajalcev bo verjetno še več v Katovicah.

Pitje na prostem prepovedano
Tam so se na obisk navijačev še dodatno pripravili: policija je pripravila kar spisek prepovedanih početij – in zraven cenik. Pitje alkohola na javnih mestih, zunaj barov, torej v parkih in na ulici, je na Poljskem tako ali tako prepovedano, vendar se policisti običajno zatečejo le k opozorilu.


Žaljivo navijanje = 50 evrov globe

Ob koncu prvenstva pa naj bi bili strožji. Pijančevanja v preteklih dneh je bilo namreč po ulicah kar precej. Zanimiveje pa je, da so prepovedani tudi žaljivo skandiranje, zmerjanje in glasno preklinjanje - kazen pa 50 evrov – oziroma toliko kot povprečna cena vstopnic za polfinalni večer.

Se odpravljate na Poljsko? Naložite svoje slike, videe in vtise na Moj splet.

Ne vem pa, kako bodo policisti v slogu pravih jezikoslovcev in poliglotov presodili, kaj vpijejo navijači in ali bodo kazen izrekli tudi košarkarjem, če bodo med tekmo sočno zakleli