Jaka Lakovič je na tem prvenstvu na parketu povprečno prebil 35,2 minute. Foto: EPA
Jaka Lakovič je na tem prvenstvu na parketu povprečno prebil 35,2 minute. Foto: EPA

Čim manj razmišljam o utrujenosti. Vsakič, ko sem na parketu, želim od sebe dati 100 odstotkov. Utrujen si v vsakem primeru, če daš od sebe polovico moči ali vso.

Zoran Planinić
Proti Hrvatom bo Slovenija igrala kot s katerim koli drugim nasprotnikom. Foto: EPA
Jaka Lakovič
Lakovič je s 15,3 točke in 3,8 podaje na tekmo tudi statistično najboljši posameznik slovenske izbrane vrste. Foto: KZS/Rok Klemenčič

Slovenija si je četrtfinale priborila že v ponedeljek, v sredo ji je na roko, s tem pa za tekmo v petek, šla zmaga Srbije, vseeno pa košarkarji v zeleno-belem niso kalkulirali. "Zmaga pomeni nadaljevanje našega dela in ohranjanje samozavesti v igri. Po tekmi s Turki bi sicer lahko potegnili kar nekaj kritik na naš račun, a je pomembno le, da smo zmagali," je po tekmi, na kateri je igral 38 minut, povedal Jaka Lakovič.


Pri visoki prednosti padla koncentracija

Zmaga bi lahko bila, sodeč po začetku prvega polčasa, bolj gladka, a je sledil, prvič na tem prvenstvu, globok padec v igri. "Pri prednosti 19 točk nam je padla koncentracija, v napadu pa nismo imeli dobrih odločitev, tudi če so bile dobre, pa so bile premalo odločne, kar je dalo Turkom veliko samozavesti. Tekma ni bila preveč lepa in dobra, a tudi ni kaj preveč pomenila."

Lakovič ne razmišlja o utrujenosti
Reprezentanco čaka pot na zadnje prizorišče v Katovicah, kjer bosta na sporedu počitek ter priprava na Hrvaško in najpomembnejše srečanje prvenstva. Po desetih dneh prvenstva in šestih tekmah telo ni pripravljeno kot na začetku, a se 31-Ljubljančan s tem ne obremenjuje: "Čim manj razmišljam o utrujenosti. Vsakič, ko sem na parketu, želim od sebe dati 100 odstotkov. Utrujen si v vsakem primeru, če daš od sebe polovico moči ali vso. S 100-odstotno igro sem ohranil potrebno samozavest in dinamiko igre in mislim, da se bom do petka primerno odpočil."

Nihče ne bo gledal na rivalstvo
Je bilo pred zadnjo tekmo skupine F med reprezentanti kaj govora o morebitnih nasprotnikih? "Govorili smo o različnih možnostih, ki, po pravici povedano, ne morejo iz glave. Na koncu nam je bilo čisto vseeno, s kom igramo, saj je najbolje le, da se ukvarjamo sami s sabo," je dejal košarkar Barcelone in dodal, da bo tekma s Hrvaško obračun kot s katerim koli drugim nasprotnikom: "To je četrtfinale, ena najpomembnejših tekem prvenstva. Nihče ne gleda na rivalstvo, pripravili se bomo kot na vsako tekmo doslej."

Iz Lodža

Čim manj razmišljam o utrujenosti. Vsakič, ko sem na parketu, želim od sebe dati 100 odstotkov. Utrujen si v vsakem primeru, če daš od sebe polovico moči ali vso.