Goran Dragić bo po Phoenixu, Houstonu in Miamiju igral za četrti klub v Ligi NBA. Foto: AP
Goran Dragić bo po Phoenixu, Houstonu in Miamiju igral za četrti klub v Ligi NBA. Foto: AP

35-letni slovenski organizator igre je v Kanadi pristal v menjavi na relaciji Miami‒Toronto, v kateri je na Florido odšel Kyle Lowry v nasprotno smer pa poleg Dragića še mladi krilni center Precious Achiuwa.

Dragić se je takoj po selitvi v Toronto odpovedal številki sedem, ki jo je nosil v Miamiju. To številko je namreč v Torontu imel Lowry. "V tej ligi sem že nekaj časa in vem, kaj je Kyle storil za ta klub, mu prinesel naslov prvaka. Prepričan sem, da bo njegov dres nekoč visel pod stropom dvorane v njegovo čast," je bil kot vedno velikodušen Dragić, ki je z Lowryjem dober prijatelj še iz časov, ko sta bila oba v Houstonu. Pri Torontu so potrdili, da bo Lowryjev dres prvi, ki ga bodo dvignili pod strop dvorane.

Sorodna novica Kidd: Dončić je kot mladi Picasso

Odrekel se je sedmici in vzel enko
Lowry se na drugi strani ni želel odreči svoji številki. Poklical je Dragića in ga vprašal, ali lahko podeduje njegovo številko v Miamiju. Slovenec ni imel nič proti, tako da se bo sedmica svetila na Lowryjevem hrbtu tudi v Vročici. "Ni bila težka odločitev. Vprašal me je, ali lahko vzame številko, in se mu rekel, seveda. Osvojil je naslov, tako da si jo je zaslužil. Vesel sem, ker bo lahko nosil številko sedem v Miamiju," je povedal Dragić.

Dragić se je odločil, da se vrne k svoji številki ena, ki jo je nosil v drugem obdobju svoje kariere pri Phoenixu.

"Moja najpomembnejša naloga je pomagati mladim"
Dragić je med navijači Toronta kmalu po menjavi sprožil val negodovanja, češ da ne želi igrati za Raptorse in da ima višje ambicije. Izjava je prišla iz slovenskih medijev, a Goran pravi, da je bila napačno interpretirana. Od takrat se je večkrat opravičil in naredil veliko, da se nesporazum zgladi. Poudaril je, da so ga v klubu sprejeli izjemno. "Sem profesionalec, v tej ligi igram že 14 let. Rad imam košarko. Naredil bom vse, kar je v moji moči, da bom del te ekipe in da pomagam pri razvoju mladih igralcev. Menim, da je v tem času moje kariere to moja najpomembnejša naloga ‒ da jim pomagam, da prebrodijo težke trenutke, ki jih čakajo v sezoni," je povedal Dragić.

Goran sedem let starejši od vseh
Ob tem je omenil svojega mentorja z začetka kariere Steva Nasha, zdajšnjega trenerja Brooklyna, ki ga je naučil, kaj povedati in kako biti vodja mladim košarkarjem. "To želim prenesti na mlade igralce v Torontu," je povedal Dragić, ki bo s 35 leti daleč najstarejši igralec v ekipi.

Drugi najstarejši je 28-letni Khem Birch. Prva zvezdnika Raptorsov sta 27-letna Pascal Siakam in Fred Van Vleet. Posebna pozornost bo usmerjena na 24-letnega OG Anunobyja, 22-letnega Achiuwo in 20-letnega Scottieja Barnesa, četrti izbor letošnjega nabora.

"Vem, da bo Achiuwa prinesel dodatno energijo. Veliko teče, igra obrambo, blokira mete in je odličen v hitri igri," je soigralca iz Miamija pohvalil Dragić. "Scottie je neverjetno zabaven, izjemen fant," je o novincu v vrstah Toronta povedal Dragić.

Iz Toronta so še sporočili, da so praktično vsi igralci polno cepljeni. Samo še eden čaka na drugi odmerek cepiva.

Zakaj si je Goran Dragić pri Torontu izbral številko 1?