Takole so v Orlando prišli branilci naslova Toronto Raptorsi. Foto: Reuters
Takole so v Orlando prišli branilci naslova Toronto Raptorsi. Foto: Reuters

Košarkarski zvezdniki bodo namreč zaprti v "mehurčku", iz katerega ne bo izhoda. Z njimi vsaj do konferenčnega finala ne bo družin, tako da se obeta šov tudi na družabnih omrežjih, nekakšen "NBA-jev veliki brat". Prvi je za viralni video poskrbel soigralec Luke Dončića pri Dallasu Maxi Kleber, ki je z nekaterimi kolegi uprizoril kratek DJ-koncert iz svoje hotelske sobe. Zagotovo je to šele začetek. Prvaki bodo okronani šele sredi oktobra in koncentracija športnih zvezdnikov na enem mestu, ki jo lahko primerjamo le z olimpijskimi igrami, se bo zagotovo dnevno iskrila tudi na instagramih, twitterjih in drugih družabnih platformah.

Ekipe so morale pred vstopom v dvorane prestati dvodnevno karanteno. Velika večina si je v sobe postavila prave računalniške templje in videoigrice bodo glavne, s katerimi si bodo krajšali čas. V tvitu si lahko ogledate, kaj si je v Orlando prinesel center Miamija Meyers Leonard. Zvezdnik Portlanda Damien Lillard naj bi si v svoji sobi postavil glasbeni studio.

Na začetku je veliko govora o hrani, ki jo igralcem dostavljajo na prag sob, da bi čim bolj omejili stike. Veliko igralcev je že izrazilo nezadovoljstvo z obroki, pri tem pa je prednjačil košarkar Lakersov JR Smith.

Prvi so na parket stopili košarkarji Orlanda, do sobote bo vsako moštvo trenirali vsaj enkrat. "Lepo se je vrniti po štiri mesecih. Vsi smo pogrešali košarko," je po treningu povedal center Orlanda Nikola Vučević.

Med zadnjimi so v zaprti kompleks Disney Wolda prišli Los Angeles Lakersi in Philadelphia na čelu s prvima zvezdnikoma LeBronom Jamesom in Joelom Embiidom. Slednji je pred prihodom v Orlando povedal, da ni pretirano navdušen nad nadaljevanjem sezone.

Z ekipo Houstona nista v Orlando priletela James Harden in Russell Westbrook. Prišla bosta pozneje z lastnima letaloma. Prvi mož Clippersov Kawhi Leonard je zamudo opravičil z družinskimi obveznostmi.

Pripravljalne tekme se bodo začele 22. julija, sezona pa se bo s preostankom rednega dela nadaljevala osem dni pozneje.

Košarkarji Dallasa so se odločili, da bodo na prvi tekmi nastopili z dresi z napisom equality (enakopravnost) v podporo boju proti rasizmu.