Erazem Lorbek je najbolj nevaren visok košarkar Barcelone. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Erazem Lorbek je najbolj nevaren visok košarkar Barcelone. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Vendar se Katalonci zavedajo, da v Ljubljani ni lahko priti do zmage. "Na vsak način hočemo zmagati. Čaka nas prva tekma, še ta v gosteh in nedvomno bo težko. V Ljubljani so vedno težke tekme, saj ima Olimpija bučno podporo navijačev. Z Olimpijo so bile tekme vedno naporne in izenačene," je uvodoma povedal Lorbek.

Nadarjena Olimpija nevarna z razdalje
Slovenski reprezentant je pri Barceloni med glavnimi nosilci igre in je z Barco že lani gostoval v rodnem mestu. Tedaj so španski prvaki slavili z 68:67, toda Olimpijina ekipa je pred novo sezono doživela kar nekaj sprememb. Lorbek glavno nevarnost v letošnji ekipi zmajev vidi met z razdalje: "Po kasetah smo se pripravili na Olimpijo. Imajo fizično dobro ekipo in so vrhunsko pripravljeni. Vsi so dobri strelci z razdalje in jih bo tako težko braniti. Mislim, da imajo zelo talentirano mlado ekipo."

Nekoliko je svojo ekipo spremenila tudi Barcelona. 27-letni krilni center je zatrdil, da so se vsi novinci dobro vklopili v moštvo, vendar ima zvezdniška zasedba trenerja Xavija Pascuala še veliko rezerv: "Mislim, da imamo vsaj enako dobro ekipo kot lansko leto. Imamo nekaj novih igralcev, ki so se že dobro vključili. Imamo sicer še dovolj rezerve. Smo uspešno začeli sezono, a je še veliko prostora za napredek."

Motiva Barci ne manjka
Lorbek je povedal, da jim motivacije ne manjka, saj gre le za Evroligo. Tekmovanje želijo čim bolje začeti in se čim hitreje uvrstiti v Top 16. Vsi Barco uvrščajo med glavne favorite, kar je dodaten motiv in tudi pritisk. Krilni center slovenske reprezentance je prepričan, da Evroliga že dolgo ni bila tako močna, saj so prišli številni košarkarji iz Lige NBA, praktično prav vse ekipa pa so se okrepile.

V Ljubljano Katalonci prihajajo s slabo popotnico, saj so v tretjem krogu državnega prvenstva izgubili na gostovanju v Sevilli pri Cajasolu. "Zadnjo tekmo smo v državnem prvenstvu izgubili, saj nismo odigrali po svojih sposobnostih. Morali bomo odigrati povsem drugače, kot smo v Sevilli. V Sevilli je težko igrati. Imajo dobro ekipo. Dobili so skok, mi pa nismo v obrambi odigrali tako, kot bi morali," je za konec dejal Lorbek.