Zmagovalna arhitekturna rešitev, ki naj bi jo podjetje Meteorit zgradil za nekaj več kot 9 milijonov evrov, a le če bo vlada res prispevala tretjino investicije. Foto: www.ptuj.si
Zmagovalna arhitekturna rešitev, ki naj bi jo podjetje Meteorit zgradil za nekaj več kot 9 milijonov evrov, a le če bo vlada res prispevala tretjino investicije. Foto: www.ptuj.si

Devet milijonov evrov vreden projekt je odvisen od podpisa pogodbe z državo, medtem ko so na mestni občini že odprli ponudbe za arhitekturno rešitev ter izvedbo gradbenih del.

Meteorit bi gradil v vrednosti 9 milijonov
Kot so v torek sporočili iz Mestne občine Ptuj, sta na arhitekturni razpis pravočasno prispeli dve ponudbi, obe pa sta bili po mnenju natečajne žirije ustrezni, pri čemer je na obe žirija podala nekaj pripomb. Že v petek je MOP odprl še ponudbe za izdelavo vseh vrst projektne dokumentacije in izvedbo gradbeno-obrtniških in inštalacijskih del.

Bistveno ugodnejša je ponudba hoškega gradbinca Meteorit, ki je dela ocenil na nekaj več kot devet milijonov evrov. Drugi ponudnik - škofjeloški SGP Tehnik - je poslal ponudbo v višini skoraj 18,5 milijona evrov.

Zgradnja v enem letu
Gradbena dela na levem bregu reke Drave znotraj območja Športnega parka Ptuj bi začeli predvidoma maja, rok izvedbe pa je predviden najpozneje do 31. maja prihodnje leto. Izvedba projekta je zdaj odvisna tudi od tega, ali bo podpisana pogodba z državo, potem ko je bil pred časom sklep o projektu na ministrstvu za šolstvo in stari vladi že potrjen. Po njem bi država za uresničitev omenjene naložbe prispevala tretjino sredstev.

"Če bodo res ustavili vse investicije, potem bomo morali žal od tega projekta odstopiti. Osebno seveda ne verjamem v napovedi o popolni blokadi investicij. Ker pa imamo v hiši samo sklep brez pogodbe, vam ne morem povedati, ali bo temu sledila pogodba. Ob vsem tem so seveda pomembni roki, ki bodo, če pogodba ne bo podpisana do maja letos, zamujeni," je nedavno za STA dejal ptujski župan Štefan Čelan.