Simone Pianigiani bo vodil Cedevito Olimpijo. Foto: EPA
Simone Pianigiani bo vodil Cedevito Olimpijo. Foto: EPA

56-letni Italijan je na klopi zamenjal Mira Alilovića, ki je zmaje vodil od marca 2023, potem ko je klub prekinil pogodbo z Jurico Golemcem.

"Zadovoljen sem, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji. Ljubljano poznam še iz časov, ko sem tu gostoval v Evroligi in bil prisoten na EuroBasketu 2013. Dvorana Stožice je prelepa. Spoznal sem vse člane organizacije v Cedeviti Olimpiji in veselim se dela v prihajajoči sezoni. Prvi vtisi so izjemni, saj je v klubu veliko ljudi, ki so že vrsto let povezani s košarko, in že prej sem o Cedeviti Olimpiji slišal lepe stvari. Občutki so zelo dobri," je pri prihodu v Ljubljano povedal Pianigiani.

Andrea Turchetto bo pomočnik Pianigianija.

Trofejni italijanski strateg – v njegovi vitrini je šest naslovov italijanskega državnega, sedem naslovov italijanskega superpokalnega, štirje naslovi italijanskega pokalnega prvaka, naslov turškega pokalnega prvaka ter naslov izraelskega državnega in pokalnega prvaka – je v domovini vodil Sieno in Milano, v tujini pa turški Fenerbahče, izraelski Hapoel Jeruzalem in kitajski Beijing Ducks. Pri zadnjih je tudi deloval v obdobju pred selitvijo v Ljubljano.

Sorodna novica Ilievski novi športni direktor Cedevite Olimpije

Med letoma 2009 in 2015 je bil Pianigiani selektor italijanske moške članske reprezentance, s katero je nastopil na evropskih prvenstvih 2011, 2013 in 2015.

"Končal se je prvi cikel delovanja Cedevite Olimpije in vstopamo v novega, ki ga s prihodom novega športnega direktorja in novega glavnega trenerja začenjamo osveženi. Vlada Ilievskega poznajo vsi, ki so na takšen ali drugačen način povezani s košarko v Ljubljani in Sloveniji, in zadovoljni smo, da se je pridružil naši vodstveni ekipi. Vodenje članske ekipe bo z novo sezono prevzel Simone Pianigiani, ki velja za preizkušeno ime v svetu košarke. Ob dejstvu, da se Vlado in Simone poznata še od prej, verjamem, da bosta odlično sodelovala in da se bosta brez težav vklopila v delo našega kluba," je ob naznanitvi podpisa pogodbe s Pianigianijem povedal direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec.

Novi športni direktor zmajev pa je nekdanji košarkar Vlado Ilievski.