Dvakratna zmagovalka Wimbledona (2011 in 2014) ne igra na tekočih pripravljalnih turnirjih v Avstraliji, vendar je njeno ime na seznamu prijav za glavni turnir v Melbourne Parku od 14. do 28. januarja.

"Na prvi dan leta 2024 sem vam želela zaželeti srečno novo leto in deliti vznemirljivo novico, da bova z Jirijem to poletje v svojo družino sprejela otroka," je Kvitova zapisala na družbenem omrežju X. Delila je tudi fotografijo ultrazvoka.

Zapisala je še, da bo zamudila vsakoletno potovanje v Avstralijo. "Veselim se, da bom nekaj časa preživela doma in se pripravljala na to razburljivo naslednje poglavje v najinem življenju."

33-letna Kvitova, ki je trenutno na 17. mestu lestvice WTA in je do zdaj osvojila 31 turnirjev, je izgubila finale OP-ja Avstralije 2019 proti Naomi Osaki.

Vrnitev Osake
Nekdanja številka ena ženskega tenisa se je po 15 mesecih odmora in rojstvu otroka uspešno vrnila na igrišče. Na turnirju v Brisbanu je v uvodnem nastopu premagala Nemko Tamaro Korpatsch s 6:3 in 7:6 (9), za zmago pa je potrebovala kar dve uri in 48 minut hudega boja.

"Res se počutim zelo dobro in srečna sem, da sem se vrnila. Odkrito lahko priznam, da sem ponosna sama nase. Mislim, da sem danes igrala na visoki ravni in tudi tekmica je bila odlična," je po tekmi dejala Japonka, v karieri tudi zmagovalka štirih turnirjev za grand slam.

V naslednjem krogu turnirja z nagradnim skladom 1,7 milijona ameriških dolarjev Osako čaka Čehinja Karolina Pliškova.

Foto: EPA
Foto: EPA