Peter Žonta je v Innsbrucku zmagal prvič in zadnjič v karieri. Na novoletni turneji je osvojil skupno tretje mesto. Foto: EPA
Peter Žonta je v Innsbrucku zmagal prvič in zadnjič v karieri. Na novoletni turneji je osvojil skupno tretje mesto. Foto: EPA
Dominik Hrbaty
Dominik Hrbaty je Slovake popeljal do finala Davisovega pokala. Foto: EPS
Tina Maze, Sonja Nef in Lara Magoni
Tina Maze se je leta 2002 v Mariboru prvič zavihtela na stopničke. Zaostala je le za Švicarko Sonjo Nef. Foto: EPA

Ljubljančan je uspeha kariere dosegel z daleč najdaljšim skokom druge serije (128.5 m), potem ko je bil po prvi osmi. Norvežan Sigurd Pettersen je dobil preostale tri tekme novoletne turneje.

V Innsbrucku je bil drugi Finec Veli Matti Lindström, tretji pa njegov rojak Janne Ahonen. Na 5. mestu je končal vodilni po prvi seriji Avstrijec Martin Höllwarth. Rok Benkovič je osvojil 17., Primož Peterka 21. mesto. Žonta je postal drugi Slovenec z zmago na Bergislu.


1987
Primož Ulaga je bil najboljši na tekmi svetovnega pokala v Innsbrucku. Ulaga je skupno slavil na devetih tekmah v smučarskih skokih, vendar je bila to edina zmaga na prestižni novoletni turneji.

1997
Primož Peterka je na tekmi za svetovni pokal v Innsbrucku, tretji postaji novoletne turneje, osvojil 2. mesto. Po prvi seriji je s 118,5 metra vodil, v drugi pa je skočil 111 metrov in zaostal le Japoncem Kazujošijem Funakijem. Tretji je bil Finec Ari Pekka Nikkola.

1978
Rodil se je slovaški teniški igralec Dominik Hrbaty. V karieri je dobil 6 ATP turnirjev (San Marino 1999, Praga 1999, Auckland 2001, Adelaide, Auckland in Marseille 2004). Popularni "Dominator" je popeljal Slovaško vse do finala Davisovega pokala, kjer je dobil oba posamična dvoboja, vendar so Slovaki kljub temu klonili proti Hrvaški z 2:3. Leta 2005 je z Danielo Hantuchovo osvojil Hopmanov pokal.

1997
Švedinja Pernilla Wiberg je dobila slalom za zlato lisico na Mariborskem Pohorju. Urška Hrovat je z zaostankom 77 stotink sekunde zasedla 2. mesto. S 3. mestom je svoj največji uspeh dosegla Italijanka Lara Magoni. Nataša Bokal je končala na 12. mestu. Hrovatova je bila najboljša v kombinaciji veleslaloma in slaloma, zato je postala dobitnica letošnje zlate lisice.

2002
Sonja Nef je prepričljivo dobila veleslalom za svetovni pokal v Mariboru. Svetovna prvakinja je z najboljšima časoma na obeh progah za več kot sekundo in pol premagala Tino Maze. Črnjanka se je prvič v karieri povzpela na zmagovalni oder. Mazejeva je za 11 stotink prehitela tretjeuvrščeno Stino Hofgard Nilsen.

2005
Direktor nordijskih reprezentanc Smučarske zveze Slovenije Primož Ulaga je po tekmi novoletne skakalne turneje v Innsbrucku odslovil glavnega trenerja skakalcev Matjaža Zupana in njegovega pomočnika Gorana Janusa. Kasneje so na odboru za skoke to odločitev preklicali. Zupan je ostal trener in skakalci so začeli dosegati odlične rezultate. Sredi februarja je Rok Benkovič postal svetovni prvak v Oberstdorfu.

2008
Zaradi močnega vetra so morali odpovedati tretjo tekmo novoletne turneje, potem ko je v Innsbrucku pihal premočan veter. To je bila prva odpovedana tekma v 56-letni zgodovini turneje štirih skakalnic oziroma po 222 izpeljanih tekmah.

2009
Petra Majdič je tretjo izvedbo novoletne turneje v smučarskih tekih končala na tretjem mestu.